Wetterbydgen Basketball har haft några fina veckor. För ett tag sedan stod det klart att Sparks, klubbens damlag, kommer att spela i högstaligan kommande vinter och i söndags vann Stars, klubbens herrlag, mot Djurgården och är nu också nära spel i Basketligan.

En viktig faktor till att Sparks nu har tagit klivet upp i finrummet är coachen Francisco Pinto – som nu har valt att förlänga sitt avtal med basketklubben. Kontraktet gäller tills vidare.

Att göra klart med “Frasse” har varit en ambition sedan en tid tillbaka. Jag tror inte folk förstår vilken nivå “Frasse” håller. Vi ska vara extremt lyckliga över att ha en sådan kraft i vår organisation, säger sportchefen Dennis Aulander till Wetterbygdens webbplats.

Aulander fortsätter:

– Förutom hans kompetens och erfarenhet från den här nivån vi nu ska tävla på, så är ju hans blotta närvaro i vår organisation också en faktor som kan komma och avgöra till vår fördel när potentiella spelare utifrån ska bestämma sig för nya klubbadresser vad det lider.

Annons

Francisco Pinto, som kom till Sparks inför säsongen 2016-17, har en diger meritlista och har tidigare varit med och fört upp Alvik Basket till högstaligan. Han har också haft ett flertal landslagsuppdrag och är nu assisterande förbundskapten till François Gomez i damlandslaget.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta jobba i denna miljö med spelare som sliter varje dag för att bli bättre. Jag är också stolt och tacksam över att vara omgiven av en massa eldsjälar som stöttar oss i alla lägen, en förutsättning för varje framgångsrik organisation, men som aldrig kan tas för givet, säger Pinto till klubbens hemsida.