I sju år har han kört afterwork på fredagar med lokala artister på Hasse på Sjökanten vid Rocksjön. Han har bokat band och skött scenen. På onsdagar har musikern Mia Isaksson haft sina populära musik–quiz.

— Efter förra sommaren kände jag att jag var nöjd med Hasse på Sjökanten och ville egentligen vara ledig en sommar. Men via kontakter kom frågan om Hamnpiren och Tullhuset upp. Och jag har alltid känt att det är märkligt att det inte finns någon underhållning på Piren, säger Peter Böhme.

LÄS MER: Jag har blivit mordhotad på riktigt

Han är försäljningschef på Nibe men jobbar också som lokal nöjesarrangör. Peter Böhme är också med i den prisade lokalrevyn på Sliver och är en av arrangörerna av Coverfestivalen.

Vad blir det för artister på fredagarna?

— Det blir lokala kändisar som Hans Ludvigsson, discobandet Moche Bobo, Strandbandet, Three Hearts Group, Backline och många fler. Det är de som drar, säger Peter Böhme som också skulle vilja dra igång en Piren–dag i sommar. Den skulle vara gemensam för alla krögarna på Piren med både nationella och lokala artister.

Annons

— Det hänger på att vi får spärra av Piren och ta entré, säger Peter Böhme som tror att Piren hamnar långt efter i konkurrensen till krogarna vid Munksjön om man inte satsar på mer underhållning.

LÄS MER: En känsla av utlandet

Dragan Culum, som äger Tullhuset och Dal Baffo, och Dragan Milic´, driftansvarig, vill starta både fredags–aw:n och Mia Isakssons quiz från i slutet av maj.

Tullhuset har investerat i ett nytt och stort kök, en ny markis över uteserveringen och gör till sommaren en storsatsning på mat. Därför söker de nu sex till åtta kockar.

Hasse på Sjökanten fick nya ägare i syskonen Sandra och Sonny Jonsson och Ronny Rosengren i mars 2016. Ronny Rosengren är själv musiker med många kontakter inom nöjesbranschen.

Vad tycker du om att både after worken och Mia Isakssons musik–quiz flyttar till Tullhuset i sommar?

— Det är inga hard feelings, jag önskar alla lycka till och tror att det är bra för Jönköping med mer sommar–satsningar, säger Ronny Rosengren.

Han kommer att köra after work som vanligt på fredagar och har stora satsningar på gång. Vad det blir vill han återkomma till längre fram.

LÄS MER: Varför är det så sommardött?