Det sägs att man inte ska bita den hand som föder en. Men jag chansar på att jag klarar mig även om jag lite försiktigt påstår att ridsporten kanske möjligen har varit något underrepresenterad på Jönköpings-Postens sportsidor, om man ser till hur många vi är som utövar sporten i någon form. Men nu är jag – och ni – lovade att det blir ändring på det, det har chefen sagt.

Vi får hjälpas åt helt enkelt. Jag försöker, tillsammans med den trogne JP-skribenten och kollegan Jan-Erik Johansson, att rapportera om allt som skrittar någorlunda taktmässigt. Sen ska jag stångas med de HV- och J-Södrafrälsta kollegorna om utrymmet.

Annons

Men NI får lova att höra av er om det intressanta som händer ute i stall och på ridbanor i Jönköping med omnejd. Bättre en gång för mycket än en gång för lite. Det återstår att se om jag får äta upp det sista när vi drunknar i mejl. Hoppas!

Och in på JP.se och läs!

Så till nästa önskning som infrias – nu finns det ett ”Häst-Elmia” igen! Som det var förr. Elmia var ett begrepp, det var viktigt, det var stort.

Nu kommer Elmia Scandinavian Horse Show som en bubblare bland höstens hästevenemang. Det ser på pappret ut att bli ganska bra klasser och en del intressant runt om. Clinic med Rolf-Göran Bengtsson, seminarium med Peder Fredricson och öppen dressyrträning med GP-ekipagen till exempel.

Kvartetten bakom tävlingarna har helt klart utnyttjat sitt kontaktnät och lockat dit de svenska toppnamnen, framför allt i hoppning. Förhoppningsvis blir arrangemanget så bra - och väl bemött av ridsportsverige – att det blir årligen återkommande, som det är tänkt. Då är frågan hur det graderar sig i konkurrensen med de redan etablerade evenemangen och unghästtävlingarna. Det blir spännande att följa!

Och så den svåraste önskningen: en ren häst i hagen i oktober.

Ni kan väl höra av er om ni ser nån?