LÄS MER: Calle Wisborg är död

LÄS MER: En lokal hjälte är borta

LÄS MER: Calle blev Årets Grännabo

Drygt 200 personer, från Gränna, från Jönköping och hela Sverige, samlades idag, tisdag, i Grenna Kulturgård för att minnas Calle Wisborg som dog den 30 januari i år, bara 46 år gammal.

På scenen fanns det en bild av Johnny Cash och Elvis och i mitten en stor bild av Calle Wisborg med glada ögon och med gitarren över axeln.

— Calle är värd så mycket mer än negativa tankar och funderingar, värd mer än de obesvarade frågorna och sorgen. Han är värd att hyllas, sade Fredrika Moreau, från Fonus, som höll i minnesstunden. Calle Wisborgs fru Kristina ville inte att någon skulle fotografera under minnesstunden och så blev det. Inga knäppanden från mobiltelefoner eller andra kameror.

Hon hade satt ihop ett program med bara musik och med låtar som Calle Wisborg gillade. Lokala bandet från Gränna Gubbröra spelade Totta Näslund och Johnny Cash, musikvännen Jocke Sjökvist sjöng Elvis–låten Let me be there. Den enda låten, har Jocke Sjökvist berättat, som han har sett att Calle Wisborg dansat till.

Annons

— Det var Elvis som band ihop oss, vi gjorde många Elvis–shower ihop. Och så startade vi ett band när vi gjorde lumpen i Eksjö. Men det var mest för att vi skulle kunna gå ut på kvällarna.

Magnus Lind, Patrik Svanängen, Caroline Ylenstrand och många fler spelade och sjöng. När Plura Jonsson dök upp på scenen gick det ett litet sus bland publiken. Han har jobbat ihop med Calle Wisborg ända sedan 1980–talet då Eldkvarn uppträdde på Rocks of the rock på Grännaberget.

Ikväll stod han på scenen i Grenna kulturgård och sjöng "Fulla för kärlekens skull".

— Det är en stor ära att vara här och sjunga för Calle och hans familj och alla hans vänner.

Musikalartisten Peter Johansson, som också varit gäst i Allsång i Gränna, fick nästan taket att lyfta sig när han avslutade med "The show must go on."

— Calle vågade utmana det vanliga och traditionella, han satsade och vann. Och ni i familjen har skapat en minnesstund i Calles anda, sade Fredrika Moreau innan det blev vimmelstund i kulturgårdens foajé.