På 50 spelade matcher i hockeyallsvenskans grundserie levererade 21-åringen 57 poäng. Med det blev han poängkung i hela serien.

Victor Ejdsell

Född: 1995 i Karlstad

Längd: 195 cm

Vikt: 97 kg

Position: Forward

Tidigare klubbar: Viking HC, Sunne..

Victor Ejdsell

Född: 1995 i Karlstad

Längd: 195 cm

Vikt: 97 kg

Position: Forward

Tidigare klubbar: Viking HC, Sunne, Färjestad, Timrå, BIK Karlskoga

Under direktkvalet till SHL mot Rögle framkom uppgifter om att Ejdsell var högaktuell för HV71. Flera medieuppgifter har envist placerat honom i Jönköpingsklubben, men hans före detta klubb Färjestad uppgavs även finnas med i bilden.

Efter förlusten i direktkvalet säger spelaren själv att han lämnar Karlskoga för spel i SHL kommande säsong.

Trivs i Karlskoga

Under torsdagen berättade han för NWT att han redan innan direktkvalet avgjordes skrev på ett tvåårskontrakt med en SHL-klubb.

– Om Karlskoga hade gått upp i SHL så gällde inte avtalet med SHL-klubben längre. Det stod i kontraktet jag skrev på. Det hade varit kul att spela i SHL med Karlskoga. Då hade det inte funnits någon anledning att flytta. Jag trivs ju här, säger han till NWT.

Poängkungen berättar varför han valde sin nya, ännu inte namngivna, SHL-klubb.

Hamnar inte i FBK

Annons

– Jag har haft en väldigt bra och öppen dialog med dem. De har visat att de verkligen tror på mig och mina utvecklingsmöjligheter. De har sagt att jag ska få samma stora roll som i Karlskoga. Jag ska fortsätta vara kreativ och skapa framåt.

Samtidigt bekräftar Färjestad att Ejdsell inte kommer att spela för Karlstadsklubben kommande säsong.

– Tråkigt såklart. Han har gjort det fantastiskt bra. Men Victor är en Värmlandspôjk så han kanske kommer hit någon annan gång, säger FBK:s nye sportchef Peter Jakobsson till NWT.

”Fokus på slutspelet”

En hel del tyder alltså på att forwarden har skrivit på för HV71. Det är dock inget som är bekräftat, men enligt Victor Ejdsell blir övergången officiell inom två veckor.

HV71:s sportchef Johan Hult vill inte kommentera beskedet att Ejdsell hamnar i SHL.

– Allt mitt och vårt fokus ligger på SM-slutspelet och det är där vi är nu, säger han till JP-sporten.

Men du har väl koll på spelarmarknaden ändå?

– Ja det är klart, det är ett arbete som pågår parallellt. Men nu när vi kliver in i ett brinnande slutskede så vill vi ha fokuset där.

När kommer ni kommunicera spelarövergångar till kommande säsong?

– Det är nog inget som vi kommer gå ut med under säsongen, utan det får bli när den är över. Det är så det känns nu, säger Johan Hult.