Vid 23.30-tiden på fredagen skadades en man i 20-årsåldern så svårt på Asecs-parkeringen att han fick föras till sjukhus.

Fyra män, varav två i 20-årsåldern, en i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern, greps av polis efter att de hade lämnat platsen i bil. De misstänks för grov misshandel och anhölls under natten till lördagen. Tre av de misstänkta är hemmahörande i Jönköping och den fjärde i Kronobergs län. Under lördagen hämtades ytterligare en person in och anhölls efter förhör.

Misshandeln skedde på parkeringen där många bilar med människor samlats enligt ”tradition” efter motormässan på Elmia.

Orsaken till misshandeln var oklar vid midnatt, men polisen hoppades att en del skulle klarna när man hade hört personer som var på platsen.

Under natten, vid 01.45, fick polisen också samtal om en misshandel vid resecentrum i Jönköping. Där ska en kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit slagen i ansiktet av en man, uppger polisen. Men när polis kom till platsen var inte någon misstänkt kvar där. kvinnan blev inte allvarligt skadad, enligt polisen..

På lördagens morgon uppger polisen att totalt 18 personer omhändertagits för berusning av alkohol eller narkotika i länet under fredagskvällen och natten, de flesta i Jönköping. Enligt en tidigare rapport till tidningen ska även en rattfyllerist ha stoppats av polisen.

Utöver detta hade fem personer gripits misstänkta för narkotikabrott, dessa fem anhölls senare.

Annons

På lördagsmorgonen hade polisen en trafikkontroll på Elmiavägen där 110 förare stoppades och kontrollerades. Den enda rapporten därifrån är att en förare fick en ordningsbot.

Relaterat: Polisen grep fyra för misshandel vid Asecs