Polisen kontaktades klockan 13.15 på onsdagen. Detta efter att en person misshandlats inne i Nässjö Steakhouse på Storgatan.

— Det är allvarligt, sa Jonas Sandström, i en första kommentar till det inträffade.

Det blev snabbt ett stort polispådrag. Området spärrades av och hundpatruller sattes in. Polisens tekniker var på plats och dokumenterade brottsplatsen.

En restauranggäst sa följande:

— Jag och en kompis satt och åt när vi hörde ett skrik från köket. Sedan blev det tyst.

Den misshandlade personen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen uppgav vid 15.00-tiden att personen var allvarligt skadad.

Annons

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att en person avlidit av skadorna. Den avlidna är en man i 25-årsåldern.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade den drabbade personen attackerats med kniv. Detta är inget som bekräftas av polisen.

— Vi har inte fått bekräftat att något tillhygge ska ha använts och i så fall vad, sa Åsa Willsund, presstalesperson för polisen i region öst.

Polisen gick ut och vädjade om tips och iakttagelser från vittnen som kan ha sett något som kan sättas i samband med händelsen.

— Det är ett pussel som vi lägger just nu. Vi vet ännu inte vad det är som har hänt. Vi behöver få in mer vittnesuppgifter, sa Åsa Willsund.

Senare på eftermiddagen kunde polisen gripa en person som sedermera anhölls efter beslut från åklagare. Det en man i 45-årsåldern som har anhållits, uppger polisen. Mannen är misstänkt för mord.

— Vad jag förstår gick gripandet lugnt till, sa Åsa Willsund.

— Han är anhållen på den högre sannolikhetsgraden, sannolika skäl, säger jouråklagare Klas Hellgren till Aftonbladet.