Polisen fick uppgifterna tidigt i onsdags morse, efter att en privatperson ringt SOS Alarm. Inget pekade på att mannen bragts om livet men polisen genomförde ändå en brottsplatsundersökning. För att kunna utreda fallet inledde man en förundersökning som i onsdags rubricerades som vållande till annans död - men polisen misstänker inte att något brott har begåtts.

– Teknikerna hittade inget på platsen som styrker några brottsmisstankar, säger polisens presstalesman Monica Bergström.

Det går fortfarande inte att fastställa vad som har hänt mannen - polisen inväntar besked från den rättsmedicinska undersökningen. Man tror dock att det kan handla om en naturlig död.

– Han har inte ramlat från någon höjd eller något. Jag tror inte att det är en olycka, säger Stefan Sundling, utredningschef inom polisen i Jönköping.

Kroppen hittades enligt polisens uppgifter mitt emot Husqvarna Fabriksmuseum. Hans identitet är inte helt fastställd men polisen tror sig veta vem mannen är. Enligt de första uppgifterna handlar det om en man i 50-årsåldern som är EU-medborgare.

Jönköpings-Posten har varit i kontakt med Kyrkhjälpen, som befarar att den omkomne är en av de utsatta EU-medborgare som vistats i Vätterbygden. De väntar dock med att närmare kommentera tills de vet mer om händelsen.