LÄS MER: Misstänkta mordet på EU-migranten väcker känslor: "Det är chockartat"

Initialt misstänkte inte polisen något brott efter att en man den 8 augusti hittats död vid Smedbyn i Huskvarna, men efter att en obduktion hade genomförts ändrades rubriceringen.

Förundersökningsledare Pernilla Törsleff vid Åklagarkammaren i Jönköping säger att det i dagsläget inte finns några skäligen misstänkta i ärendet.

– Det är inte några gripanden på gång, säger hon.

– Den uppgift jag kan gå ut med är att skadorna på personen är sådana att vi inte kan utesluta mord, och att ärendet därför är rubricerat som mord i nuläget.

Hur ser det ut med teknisk bevisning? Finns det DNA-spår?

– Jag kommenterar inte det. Vi kan inte kommentera någonting utredningstekniskt i det här tidiga skedet, säger Pernilla Törsleff.

Det förekommer mycket rykten och obekräftade uppgifter om vad som kan ha hänt. Finns det något som du kan säga? Många är oroliga och undrar vad som har hänt.

– Jag går inte in på utredningen. Det spelar ingen roll hur mycket rykten och uppgifter som finns, säger Pernilla Törsleff.

Annons

Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp, säger att polisen har en uppfattning om vem den döde mannen är, men att identiteten formellt sett inte är hundraprocentigt klarlagd.

– Vi har ingen avvikande åsikt än Kyrkhjälpen. Men det måste vara formellt fastställt till hundra procent, säger han.

– Vi är i ett initialläge och fortsätter att arbeta med utredningen i vanlig ordning.

Kyrkhjälpen anordnar på torsdagskvällen en minnesstund på Frälsningsarmén i Huskvarna.

Polisen har i dagsläget inga skäligen misstänkta.
Foto: Adam Öhman