Som JP kunde berätta i måndags, blev en kvinna född 1978, överfallen av fyra män på vägen mellan Småländska kolonin och en taxikö mitt emot Scandic Hotel. Männen dök upp bakifrån, tog tag i kvinnan och försökte dra ner henne på marken. Kvinnan har också uppgett att hon kände en hand under hennes kjol. Våldtäktsförsöket avbröts tack vare två förbipasserande kvinnor. De började skrika på männen som då sprang från platsen.

— Vi söker fortfarande efter vittnen och är fortsatt intresserade av att de här två tjejerna hör av sig. De är ju huvudvittnen till händelsen, säger Mikael Leidefors, polisens förundersökningsledare.

Han konstaterar att man därmed än så länge har knappt med uppgifter i förundersökningen, förutom den utsatta kvinnans uppgifter.

— Eftersom vi söker efter vittnen, vill vi inte gå ut med några uppgifter om signalement som kan påverka vittnena. Det vill vi därför heller inte göra när det gäller tillvägagångssättet vid händelsen, säger Mikael Leidefors.

— Men brottet inträffade strax efter midnatt ungefär mittemot Velvet på Västra Storgatan, och vid den tidpunkten bör det ha varit mycket folk som rört sig i området.

Polisen vädjar nu till den som har sett något att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.