Relaterat: Vapengömman i Taberg: Man begärs häktad för grovt vapenbrott
Relaterat: Polisen jobbar mot klockan efter vapengömman i Taberg
Relaterat: Vapengömman i Taberg: Mannen släpps inte på fri fot

En man i 30-årsåldern sitter fortfarande häktad misstänkt för grovt vapenbrott för vapengömman som polisen i somras påträffade i en container i Taberg. Han är hemmahörande i Gislaveds kommun.

Stefan Sundling kan inte säga vilken typ av analyssvar man väntar på från NFC. Däremot säger han att polisen har gjort väldigt stora beslag i ärendet.

– Jag vet inte hur många hundra punkter det handlar om. Alla har inte betydelse för utredningen, så nu går vi igenom vilka av dem som vi ska ha med i ett åtal, säger Stefan Sundling.

Var det mycket vapen som togs i beslag?

– Det talar jag inte om, det är en fråga för åklagaren, säger Stefan Sundling.

Det var den 6 juni som polisen inledde en stor insats i Taberg och i en container ska ha hittat automatvapen, polisuniformer och peruker. Containern hyrdes av en skolanställd Jönköpingsbo som i samband med polisinsatsen greps och anhölls misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Han släpptes senare och friades för misstanken om förberedelse till grovt rån. Han misstänks fortfarande för grovt vapenbrott.

Annons

30-åringen från Gislaveds kommun häktades den 27 juli. Han hade varit intressant för utredningen under en längre period och häktades i sin frånvaro den 21 juni.