Läs mer: Hemlig finansiär vill bygga arenan

Läs mer: Skrällen – nya arenan hamnar på Jordbron

Läs mer: Här vänder arenafrågan

Enligt Kristian Aronsson var det han och några SD–politiker till som först kom i kontakt med de privata finansiärer som vill bekosta en multiarena vid Jordbrovallen.

— Det gör mig heligt förbannad att Janne Hedell går ut och påstår att det är han som har tagit initiativet. När vi fick veta att finansiärerna var intresserade bestämde vi att jag skulle läcka den uppgiften till Moderaterna. Vi bestämde att vi skulle hålla det här inom en snäv krets och sedan gemensamt gå ut och berätta detta för media, säger Kristian Aronsson.

Bland de som var informerade var Mona Forsberg (S), några ledande moderater och några SD–politiker.

Kristian Aronsson är djupt besviken på Janne Hedell och Anders Jörgensson för att de presenterade de privata finansiärerna som sin egen idé.

— Det finns tydligen inga gränser för hur dumt politikerna kan handla när det gäller arenan. Simon Rundquist (KD) kunde ju ha svarat annorlunda på mina frågor så hade kanske utgången blivit en annan, säger Kristian Aronsson.

Annons

Varken Ann–Marie Nilsson (C), Andreas Sturesson (KD) eller Anna Mårtensson (L) kände till någonting om de privata finansiärerna under kvällen i torsdags då beslutet togs.

Ann–Marie Nilsson (C) säger att hon inte ens har funderat över att några ledande moderata allianskollegor visste detta.

Andras Sturesson (KD) tycker att det är märkligt att information om de privata finansiärerna lämnades till media men inte allianskollegorna.

Också Anna Mårtensson (FP) tycker att det var udda att läsa att några ledande Moderater kände till hela frågan.

I torsdags kväll fattade politikerna i kommunfullmäktige slutligen ett beslut om en ny arena vid Jordbrovallen. Men alla politiker hade alltså inte samma information.

— Kostnadsfrågan var en av de stora frågorna. Hade vi fått informationen om finansiärerna innan sammanträdet hade kanske diskussionerna blivit annorlunda. Det här blev olyckligt, säger Anna Mårtensson.

Anders Jörgensson (M) förnekar att SD var först på bollen.

— Jag har pratat med Janne Hedell som säger att han haft kontakten med finansiärerna tre veckor innan SD tog upp frågan. Jag tror på Janne Hedell, säger Anders Jörgensson.