Lennart Karlsson är kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna. Han sitter också i barn- och utbildningsnämnden samt i byggnadsnämnden i Habo.

Fakta: SD om anonymitet

"Du är INTE anonym på nätet. Såväl mikrobloggar som vänskapsnätverk,..

Fakta: SD om anonymitet

"Du är INTE anonym på nätet. Såväl mikrobloggar som vänskapsnätverk, exempelvis twitter och facebook, skall användas utifrån förutsättningen att hela världens internetanvändare kan läsa vad du skriver. Inte som en tumregel för att det är bra att vara på den säkra sidan, utan för att det är så.

Den som väljer att vara politiskt aktiv, i synnerhet i vårt parti, får tyvärr också acceptera att man företräder partiet i alla sammanhang där andra kan se vad man gör eller höra vad man säger – man har lämnat köksbordet. Det gäller alltid, men kanske i allra högsta grad vid aktiviteter på Internet."

Källa: Sverigedemokraternas kommunikationsplan 2014.

Hans senaste motion, ett förslag om att införa studiepremie till flitiga elever, fick stöd av såväl nämnd som fullmäktige. I talarstolen håller han ofta långa anföranden.

På internet har Lennart Karlsson de senaste fyra åren varit än mer aktiv. Han kommenterar under eget namn på Jnytt och i olika bloggar. Han har också bekräftat att han ligger bakom signaturen UNObserver, som framför allt skriver på de kontroversiella och främlingsfientliga sajterna Avpixlat och Exponerat, men även på olika nyhetssajter.

Rhodesias specialförband

Som presentationsbild har Lennart Karlsson valt Selous Scots sigill: en fiskljuse med utspärrade vingar.

Selous Scots var Rhodesias ökända specialförband som med okonventionella metoder angrep de afrikanska gerillor som gjorde uppror mot den vita minoritet som styrde landet fram till 1970-talet.

Synen på islam

Tusentals av UNObservers kommentarer handlar om islam.

"Ursäkta men Islam är en omänsklig ideologi med religiöst förtryckarinslag "uppfunnet" under 650-talet av en kriminell och troligen drogpåverkad stråtrövare. Inget annat och borde vara förbjudet i alla demokratiskt styrda länder."

— Islam är en ondskefull ideologi som leds av fanatiska män som inte vill ge kvinnor och oliktänkande livsrätt, säger Lennart Karlsson under vår intervju.

Är det inte en religion?

— Det är en ideologi med inslag av religion.

Du vill förbjuda islam?

— Personligen vill jag förbjuda nazism, kommunism och islamism.

Du skriver att du vill förbjuda islam.

— Det är en försköning i texten.

Du skriver att den enda muslim man kan lita på är en konstaterat död muslim, vad menar du med det?

— Det är ett gammalt uttryck, det är inte mitt uttryck, det är ju samma som man säger att tidningar är hälften lögn och hälften osanning.

UNObserver inlägg tecknar bilden av en muslimsk världskonspiration, arrangerad av det Muslimska brödraskapet.

Enligt UNObserver styr Muslimska brödraskapet Sverige via "landsförrädarna" i regering, media, polis och försvar; han förutspår att i valet 2018 kommer tre islamistpartier, med stöd av kommunisterna, att få 51 procent av rösterna och införa en islamistisk diktatur.

Rädda nationen

UNObservers lösning för att rädda nationen är bland annat att alla som kommit till Sverige efter 1975 får en enkelbiljett hem och att somalier ska skickas tillbaka inlåsta i en fraktcontainer.

— Äh, nu har ni snurrat till er nedladdning igen, säger Lennart Karlsson när vi frågar honom om förslaget.

UNObserver skriver också att första åtgärden när SD tar makten är att enbart ge presstöd till "Sverigevänlig tidning" och att SVT läggs ned.

"Förbjud massmedial "agenda-sättning" och lagstifta om att vid tredje brott mot nyhetssanning skall tidningen/kanalen förbjudas, helt eller under förmyndare. Undantag på särskilt markerad "kultursida" där dock förtal av svensk demokratisk ordning kan åtalas."

Han föreslår också att lagen om hets mot folkgrupp avskaffas och ersätts "med en lag angående Svenskfientlig agenda" med ett långvarigt fängelsestraff.

— Det är bara att vända på HMF (hets mot folkgrupp) och göra den dubbelriktad, säger Lennart Karlsson.

Vidare skriver UNObserver att myndighetschefer ska åtalas och det "mångkulturella försvaret" avskaffas, vänstern inom lärarkåren bör sorteras bort och han föreslår en flerbarnsersättning till vita svenskar.

Det här flerbarntillägget till vita svenskar, är det förankrat i partigruppen?

— Det vet jag inte men det är min åsikt och det inkluderar att barn inte ska behöva gå till förskolan vid ett års ålder, för att hellre kunna ge bidrag till en familj.

Som Kristdemokraternas vårdnadsbidrag fast till dem med vit hudfärg?

— Nej, jag har inte skrivit vit hudfärg.

Jo.

— Nej jag har skrivit vanliga svenskar.

Du har skrivit vita svenskar.

— Det är en försköning, säger Lennart Karlsson och säger att han ändrar vita svenska till svenskar.

Lennart Karlsson säger att han ser sig som mycket övertygad demokrat.

UNObserver hänvisar till Sverigedemokraterna som det enda demokratiska alternativet, samtidigt ser han en tillfällig diktatur som ett nödvändigt alternativ.

"Var tid kräver sin man. Sverige kanske behöver en vis och rättsrådig ledare med särskilda befogenheter i en snar framtid. Kommer att bli ett val mellan "tidsbestämd diktatur" och inbördeskrig."

— Det där tar för lång tid att utveckla, säger Lennart Karlsson men hänvisar till att han menar något liknande som Sverige under andra världskriget när Per Albin Hansson var statsminister.

— Men den situationen är över nu när samtliga partier har insett att man inte kan en öppen dörr, säger Lennart Karlsson och syftar på den senaste tidens åtstramning av flyktingmottagandet.

Unik position

Kommentarsfälten på Exponerat och Avpixlat är fyllda av liknande kommentarer och åsikter, men till skillnad från de flesta andra kommentatorerna bygger UNObserver sina politiska ställningstaganden på vad han beskriver som egna erfarenheter från 30 år i Mellanöstern och Nordafrika med diverse höga uppdrag inom UNHCR och FN.

I tusentals kommentarer beskriver UNObserver hur han som militär, flyktingsamordnare och valobservatör bevittnat muslimers barbari. Det handlar enligt honom om barnvåldtäkter, steningar, odemokratiska maktövertaganden och självmordsbombare – allt sanktionerat av islam.

Genom att ha arbetat med "riktiga" flyktingar kan UNObserver konstatera att de som kommer till Sverige är "rika ungdomar från Damaskus".

Den svenska flyktingpolitiken underkänns och den muslimska världskonspirationen beläggs genom att UNObserver hänvisar till sina källor inom UNHCR, Läkare utan gränser och det amerikanska militärkomplexet – samt att han sett allt med egna ögon.

Annons

Det ger honom en unik position i kommentarsfälten. Hans inlägg har över hundratusen "likes" och besökarna ber honom om att berätta mer och uppmanar honom att förmedla sina "kunskaper" till makthavare och medier i Sverige.

USA:s marinkår

I kommentarerna framträder bilden av en man med en imponerande militär karriär: Med uppdrag i såväl svenska försvaret som i andra länders förband. Men framför allt skriver signaturen om 30 år i Mellanöstern och Nordafrika under amerikansk flagg.

UNObserver berättar att han haft diplomatpass från FN, skrivit rapporter till FN-högkvarteret och fortfarande arbetar som konsult inom "terroristbranschen för uppdragsgivare i USA". Under arabiska våren, 2011, skriver han att han befinner sig i Egypten.

Du skriver om att ni i FN kunde ha förhindrat den arabiska våren.

— Det stämmer, säger Lennart Karlsson och berättar att det var FN:s medlemsländer som misslyckades, men han säger sig inte minnas exakt var han befann sig då.

Du skriver att du har författat rapporter för FN.

— De är exklusiva och går till FN:s högkvarter för tolkning och sen är de ute ur min hand, jag har inte ens en egen kopia.

Upprepade gånger frågar vi Lennart Karlsson om han kan presentera några bevis på att han har haft de uppdrag inom FN som han hänvisar till.

Lennart Karlsson skrattar och berättar att han har bankkontoutdrag.

— Men då får ni tidpunkter och platser och därför är de omöjliga att visa.

Inte heller kan han ge oss namnet på någon organisation eller person som kan bekräfta hans berättelse.

Han säger att det är hemligt och att han inte har befogenhet att bryta tystnadsavtal.

— Det är möjligt att general Gonzales kan svara, han är ju chef för Pentagons FN-insatser, det är det närmaste ett namn jag kan ge er. Jag har aldrig träffat honom personligen men det är hans namnteckning på orderpappren.

En annan bild

Oberoende källor ger dock en annan bild av Lennart Karlsson livshistoria.

Våren 1984 tillbringade Lennart Karlsson i UNFICYP på Cypern som svensk FN-soldat; han tjänstgjorde i insatsförbandet C083 som transportassistens i trossen.

Några månader kring årsskiftet 1983 och 1984 är den enda period som Lennart Karlsson har varit anställd av den svenska försvarsmakten. Före tiden på Cypern genomgår han dock ledarskapsutbildningar inom försvaret och studerar på officershögskolan i Halmstad. 1986 når han löjtnants grad.

Källor berättar om hur han, under 70-talet, deltog i olika kurser hos Försvarsmakten och att han utvecklade navigationsutrustning på försvarets sambandscentral.

Till Statens pensionsverk har Lennart Karlsson i en ansökan själv angett att han kört buss och lastbil från 1970 fram till 1989 då han fick en tjänst som AMU-lärare i Stockholm fram till julen 1993 då han blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

— Man får ju statliga anställningar om man ska kunna få ledighet lätt, säger Lennart Karlsson som berättar att det var under 90-talet som utlandsuppdragen var som mest frekventa.

Av dokumenten att döma arbetade du heltid som lärare.

— Ja, det kallas ju heltid, när man är hemma är det ju heltid och så är man ju tjänstledig emellan.

1991 söker sig Lennart Karlsson till Hemvärnet där han i slutet av 90-talet blir chef för båtgruppen i Södertörn.

— Ja just det, det ena ger det andra, säger Lennart Karlsson och skrattar.

Den som går med i Hemvärnet genomgår ett säkerhetssamtal där personens bakgrund undersöks.

Det behöver inte vara ett hinder att ha haft uppdrag för främmande makt, men allt sådant bedöms under säkerhetsutredningen som alla sökande måste gå igenom, berättar Rikshemvärnschef Mattias Ardin.

Den delen av Lennart Karlssons akt som innehåller minnesanteckningar från säkerhetssamtalet tycks dock inte längre finnas kvar. Det sista svar som vi får är att den makuleras när personen avslutar sin tjänstgöring.

Visste Hemvärnet om din bakgrund?

— Det vet jag inte, det är möjligt att Hemvärnschefen fått information, sånt frågar man inte.

Ska inte det framkomma i säkerhetssamtalen?

— Jag var inte med, jag var extra Hemvärnsman.

Du var ju ändå inskriven, då måste de ha frågat dig om din bakgrund?

— Men det vet de ju, då har de frågat försvarsstaben. När Hemvärnet frågar Försvarsstaben om de känner till, då svarar de ja.

Så de visste om dina uppdrag?

— Det är klart att de visste.

Båtcharter

Samtidigt som Lennart Karlsson går med i Hemvärnet startar han även ett företag som ägnar sig åt båtcharter, sjöutbildning och försäljning av navigationsutrustning.

I början på 2000-talet får företaget både en amerikansk och en svensk adress, samt hemsida.

2005 utvandrar Lennart Karlsson till USA där han bor på ett antal olika platser vid den Mexikanska Golfen. I USA forstätter han att sälja marin navigationsutrustning.

Inte marinkårssoldat

USA:s marinkårshögkvarter hittar ingen Lennart Karlsson i sina register.

— Nej, han har inte varit marinkårssoldat, om han varit det skulle hans namn poppat upp i mina slagningar, säger en anställd vid den amerikanska marinens högkvarter på avdelningen för lokalisering av soldater.

Inte heller på UNHCR:s huvudkontor i Genève hittar man några spår efter Lennart Karlsson.

— Våra olika nationella HR-avdelningar hittar ingenting på Lennart Karlsson. Möjligheten finns att han varit anställd i en underorganisation, men att det skulle ha varit under en 30-årsperiod ser vi som osannolikt, säger Andreas Needham på UNHCR i Genève, efter att ha tagit del av UNObservers kommentarer.

Samma svar får vi från en rad olika underorganisationer inom FN – de hittar helt enkelt ingen Lennart Karlsson, trots att vi ger dem alla detaljer om framkommer hos signaturen UNObserver.

Invandrar till Sverige

2012 flyttar Lennart Karlsson hem till Sverige.

UNObserver berättar också om när han återinvandrade från USA; om hur allt som han mött i Mellanöstern återfanns i det gamla hemlandet:

"Jag kom ut från Arlanda och ville inte betala ocker för en taxi med en somalier som förare.

Jag frågade på somalisk dialekt om det ingick "arabpojks service" för det priset.

Sedan skickade jag in min SD medlems ansökan!"

I valet 2014 väljs Lennart Karlsson in i kommunfullmäktige i Habo.

Han får 20 personvalskryss.

FN