LÄS MER: Axels tivoli slängs ut ur Rådhusparken

Politikerna i tekniska nämnden har sagt ja till ett parkprogram där Rådhusparken ska vara "finrummet" och Knektaparken blir "nöjesparken".

Jesper Steen anser att beslutet och sättet att resonera förs på en ohyggligt låg nivå.

— Stadskärnan har en enorm betydelse, inte bara för handeln utan för alla människor som möts här. Stadskärnan är också Jönköpings ansikte utåt. Att se Rådhusparken som ett "finrum" känns så gammeldags. Istället borde det vara vardagsrummet där folk får vara och göra saker. Det handlar om vilken stad vi vill ha, säger Jesper Steen.

Idag fick han beskedet från Axels tivoli att de inte är intresserade av att komma till Jönköping nästa år om tivolit ska vara i Knektaparken.

— Knektaparken är ingen naturlig mötesplats. Och när vi pratar om Jönköpings marknad hänger alltihop. Det fungerar inte att ha marknaden i city och tivolit långt borta i Knektaparken.

LÄS MER: Se bilderna från marknaden

Första marknadsdagen är den dag i Jönköpings City som har de högsta besökssiffrorna med 129 000 besökare. På lördagen dagen efter har man mätt upp till 94 000 besökare.

Finns det några gränser för vad man ska kunna göra i Rådhusparken?

— Det ska man såklart kunna diskutera. Att köra in där med tunga maskiner ska man kanske undvika. Men samtidigt tycker jag att vi ska kunna använda parken. Den ska inte bli som det där finrummet där man aldrig fick vara. Idag är det 2017, säger Jesper Steen som kommer att kämpa emot beslutet.

Det definitiva beslutet om parkprogrammet är ännu inte taget. Det ska politikerna i kommunfullmäktige göra längre fram i vår.

LÄS MER: Krönika: Se upp för bromsklossarna