Efter att JP rapporterat om förslaget på en färjelinje mellan Jönköping och Visingsö kom det många glada tillrop i sociala medier. På JP.se tycker cirka 70 % i vår omröstning att en ny färjelinje skulle kunna införas mellan Jönköping och Visingsö. Anders Jörgensson är positiv till förslaget.

— Det är en fantastisk idé och det hade varit bra att titta närmare på dess förutsättningar. Det fanns ju en färjelinje för många år sen, och det hade varit kul att återuppta. Däremot tror jag att en mindre båt skulle vara mer aktuell, istället för en stor färja som fraktar bilar.

Privata aktörer har störst chans

Skulle kommunen kunna tänka sig att utveckla en färjelinje?

Annons

— Detta är ju en skrivelse, och vi kommer därför ta upp den i kommunstyrelsen och då kommer den att diskuteras. Men om jag ska vara negativ tror jag inte chansen är så stor. Med tanke på att sträckan mellan Gränna och Visingsö redan kostar kommunen och Trafikverket ett antal miljoner. Däremot skulle det funka att gå in som privat aktör!

Vad ska man göra om man är intresserad som privat aktör att köra båt på sträckan?

— Då får man höra av sig till oss i nämnden, så tar vi diskussionerna vidare därifrån.

Jönköping skulle kunna bli en båtstad

Anders Jörgensson säger att han uppskattar medborgarförslag som dessa och tänker sig att en sådan båt skulle kunna lägga till både vid Bankeryd och Strandängen.

— Det skulle kunna göra Jönköping till en båtstad, vilket vi i nuläget inte är.

Skulle du kunna tänka dig att åka en sådan båt?

— Det hade jag gärna gjort, en solig dag.