Det var tidigare i år som brand experience-byrån Yellon i Jönköping tog fram en serietidning för att marknadsföra konferensanläggningen Tammsvik. Gabriella Fäldt, copywriter på byrån, beskrev det som ett ovanligt och roligt uppdrag:

— Det jag tycker är kul är att du som copy i vanliga fall håller dig ifrån ordvitsar, men nu fick jag köra på. Det är litegrann ett drömuppdrag.

LÄS MER: Satir ska sälja in konferensanläggning

I oktober

Annons

Några månader senare står det klart att just denna produkt, ”Harry T. Vik - en uppskattad serietidning”, är nominerad till Svenska Designpriset i kategorin ”1D - Redaktionellt - Kundtidning - Print”.

Svenska Designpriset ett branschpris för de som arbetar inom formgivning och grafisk design. En öppen omröstning kommer mellan den 4 och 10 september att avgöra vilka bidrag som vinner.

Bland de nominerade återfinns även NY Collective med tre nomineringar.

Den 19 oktober utses vinnarna i Göteborg, på Rondo.

LÄS MER: Jönköpingsföretag prisas

Många nominerade

Yellon har även blivit nominerade i Svenska Publishing priset för en annan av sina produkter, ett forskningsmagasin för Borås Högskola (”1866 Forskningsmagasinet Högskolan i Borås”).

I denna tävling finns även andra Jönköpingsbaserade företag nominerade, bland annat Destination Jönköping och NY Collective JKPG (sistnämnda är nominerad i sex olika klasser). Prisutdelning sker på Berns i Stockholm den 23 oktober.

LÄS MER: Prestigefyllt avtal för reklambyrå