Duo Jag bildades 1990 och har sedan dess hunnit vara husband i Stadskampen och Idol och turnerar cirka 150 dagar per år. Trots de många åren på vägarna blir sångaren Anders Börjesson frågande när undertecknad undrar om drivkraften.

– För mig är den frågan nästan konstig, det är så självklart att det är fantastiskt att åka runt och underhålla människor.

Annons

Till skillnad från majoriteten av Sveriges coverband spelar Duo Jag inga nostalgiska rockdängor. Istället är det mycket house, hiphop och r & b.

– Det är vi ganska ensamma om, vi har tagit upp det som den yngre publiken gillar. Och vi vill inget hellre än att hela vår bransch skruvar på sig lite, vi tycker inte att det funkar att fortfarande bara spela gamla 80-talsrockhits.

På samma sätt skiljer bandet ut sig från sina kollegor i hur de praktiska turnéförberedelserna ser ut - de har ingen färdig låtlista utan lyfter hela tiden in nya saker för att vara uppdaterade och aktuella.

– Det är en fördel med att vara ett coverband. Som artist kan du ha samma tre hits och resten av låtarna bryr sig få människor om. Då får man ju åka runt och spela dem hela tiden.

Så vad kommer ni spela på fredag?

– Det är olika shower varje gång. En halvtimme innan spelningen går vi ut och kollar på publiken för att få en feeling, sen bestämmer vi i logen eller på scen.