Som Jnytt tidigare berättat planeras det för att byggas bostadsrätter på en parkering intill Råslätts centrum. Reaktionerna bland Råslättsborna är blandade.

Nu berättar jp.se att politikerna i tekniska nämnden vill att det blir FB Bostad som bygger de 70 bostadsrätterna på Råslätt och planen är att bygget ska dra igång under nästa år.

Billigare än centrala Jönköping

Lägenheterna byggs kring en innergård med ett gemensamt växthus, grill och en cykelverkstad. Till varje lägenhet hör en gratis cykel.

Relaterat: Vårdcentrum och bostäder på Råslätt
Relaterat: Nya bostäder – så tycker invånarna

Det blir också två lokaler som medlemmar i bostadsrättsföreningen kan få hyra och driva verksamhet i, och ytterligare två lokaler där det blir plats att bo på och för att driva egen verksamhet.

FB Bostad i Göteborg ska i sitt prisförslag ha angett att en stor femma på 113 kvadratmeter ska kosta nästan tre miljoner kronor och med en avgift på 5 650 kronor. Den minsta ettan kostar knappt en miljon kronor.

Det går att jämföra med priserna i centrala Jönköping där bostäderna kostar cirka 35 000 kronor per kvadratmeter, medan de på Råslätt ligger mellan 26 000 och 27 000 kronor per kvadratmeter.

Annons