Utställarna presenterade både varor och tjänster där ett företag stack ut lite extra tycker Anna Holm.

Tolv kategorier prisas

Årets UF-företag

Årets Vara

Årets Tjänst

Hållbart företagande

Årets lärar..

Tolv kategorier prisas

Årets UF-företag

Årets Vara

Årets Tjänst

Hållbart företagande

Årets lärare

Årets Affärsplan

Årets Produktutveckling

Årets Företagsstart

Årets Årsredovisning

Årets säljare

Årets Monter

Årets Hantverk

- Det är företaget Iteq som gjort en handbok för äldre gällande hur man använder sociala medier. Det kan gå långt genom att de kopplar ihop varan med en tjänst.

Mässan slog såväl besöksrekord som utställarrekord. Drygt 1000 personer fler besökare än i fjol och 50 stycken fler utställare. Dock är det stigande intresset för mässan inte det viktigaste resonerar Anna Holm.

- Det viktiga med denna mässa är att det ska bli en plattform där skola och näringsliv möts, där kvalitén ska väga tyngst och inte storleken. Eleverna som deltar ska få ut något av dagen. Denna mässa är ett starkt nav för näringslivet och skola i regionen.

Annons

Även en före detta UF- företagare var representerad på mässan. En av kategorierna, årets företagsstart utsågs till Emil Trädgårdh för Tross Sverige AB, en reklambyrå i Jönköping som jobbar med annonsförmedlingstjänster. Han startade företaget år 2011 som ett UF- företag som i fjol omsattes till 60 miljoner kronor.

Anna Holm betonar ordet våga när det kommer till att satsa på företagsbranschen.

- Denna mässa är det största marknadstillfället. Här ges möjligheten för eleverna att marknadsföra sina produkter, allt handlar om att våga ta steget.

Huruvida eleverna vill fortsätta med att utveckla sina företag för framtida satsningar är oklar säger Anna Holm men flertalet har uttryckt sig positivt över lag till företagande i sig.

- Mässan är en viktig lärdom för dem. Om man ser till statistik så är det runt 20 procent som går vidare, då med förutsättningen att man har en ung företagsamhet utbildning med sig.

Årets UF- företag gick till Trivet + Gnosjöandans Kunskapscentrum i Gnosjö.

Åtta av de tolv vinnande företagen går nu vidare till SM i Ung Företagsverksamhet i Stockholm 8-9 maj.