Det var vid 20.50-tiden på söndagen som polisen fick larm om att tre gärningsmän hade trängt sig in mannens bostad. Händelsen ska ha inträffat tidigare på kvällen och enligt tidiga uppgifter till polisen tvingades mannen att ta ut eller överföra pengar till gärningsmännen, som ska ha varit beväpnade på något sätt.

– Han blev bland annat rånad på pengar bland annat, säger Henrik Frode, gruppchef på polisområdet Södra Vätterbygden, på måndagsförmiddagen.

Han vill inte säga mer än så, utan hänvisar till förundersökningsledaren i ärendet.

– Det verkar som att det är målsägaren själv som har ringt oss, sa Peter Ström, polisens vakthavande befäl till JP.se sent på söndagskvällen.

De tre männen misstänks för grovt rån, grovt hemfridsbrott, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Mannen som utsattes för rånet och som är i 25-årsåldern ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Polisen sökte efter gärningsmännen under söndagskvällen, men utan att lyckas få tag på dem. Efterspaningar skulle dock fortsätta.

– Vi har lite uppslag som vi söker vidare på, sa Peter Ström på söndagen.

Inte heller på måndagsmorgonen hade polisen gripit någon och hade heller ingen skäligen misstänkt för brotten.

Polisen har inte gått ut med något signalement på rånarna.

– I nuläget har vi inget signalement som vi kan gå ut med, vi måste jobba vidare utredningsvägen innan vi kan gå ut med något till media, sa Peter Ström på söndagen.

Annons