HV:s damlag har haft en Norrlandsturné under helgen. Under lördagen besegrades Brynäs med 1-0. På söndagen vann HV mot Sundsvall med 4-1. Därmed har HV två vinster på de fem första matcherna.

— En bra laginsats. Vårt spel var väl inte riktigt lika bra som mot Brynäs, men vi höll ihop det bra, säger HV-tränaren Ulf Johansson.

HV ledde med 2-0 efter den första perioden efter mål av kanadensiskan Jenna Smith och ett av Fanny Rask. Sundsvall reducerade i inledningen av den andra perioden, sedan gjorde Fanny Rask ytterligare två mål och fastställde slutresultatet med drygt tolv minuter kvar att spela.

Annons

— Vi förde matchen, men Sundsvall är inte dåliga och de var uppe och högg ett antal gånger. Nu hade också Sundsvall flera sjukdomar och skador.

Hur viktigt var det att ni tog era första vinster för den här säsongen?

— Vi hade egentligen inte större panik över att vi inte hade vunnit innan den här helgen. Vi vet att det är en jämn serie där alla kan slå alla. Det är inget som har oroat oss men det är alltid skönt att få med sig några vinster, säger Johansson.

Mitt i segerglädjen finns det dock ett orosmoln i HV. Storstjärnan Jenni Asserholt är skadad och spelade inte någon av helgens matcher.

— Vi vet inte riktigt när hon kan vara tillbaka. Vi får se hur det ser ut i början av veckan här, mer än så kan jag inte säga, säger Ulf Johansson.