Han växte upp med föräldrar och tre systrar i Lockebo utanför Råslätt. Han ser positivt på sin uppväxt och beskriver sin familj som en arbetarklass och extremt familjekära.

Fakta: Mose Haregot

Ålder: 27

Bor: Östermalm i Stockholm, uppvuxen i Lockebo.

Familj: Föräldrar och tre systrar...

Fakta: Mose Haregot

Ålder: 27

Bor: Östermalm i Stockholm, uppvuxen i Lockebo.

Familj: Föräldrar och tre systrar.

Intressen: Familj och vänner, gå ut och äta, fotboll och golf.

Dröm: Skulle vilja påverka världen på ett positivt sätt.

Karriär: 2006 - Medieprogrammet, Per Brahe gymnasiet. 2007-2010 - React Magazine. 2010 - 2011 - SBS Discovery media. 2011 - 2014 - JCDexaux. 2013 - Drev det egna välgörenhetsevenemanget "Smile - alla barn förtjänar ett leende". 2014 - Aloe Vera-drycken.

Tre ord som beskriver dig själv: Omtänksam, ödmjuk och spontan.

– Det viktigaste är alltid min familj. Exempelvis när min första lön någonsin kom så hade min mamma bara någon vecka innan sagt att hon önskade sig en platt-tv. Jag köpte en och monterade upp den innan min mamma kom hem från jobbet, säger Mose.

Han beskriver att hans ungdomstid innehöll två skilda världar - spelade fotboll i Hovslätt och bodde på Råslätt.

– Det blev att man hade olika umgängeskretsar som skildrade mig mycket som person redan då. Det var väldigt svenskt på Hovslättssidan medan Råslätt var mer mångkulturellt.

"Vad är nästa steg?"

Annons

Under uppväxten fick Mose ofta höra från sin pappa, som är gammal matematiklärare, att vidarestudier är viktigt. Mose ville följa hans råd, men kände ändå efter studenten 2006 att det inte riktigt var det han ville. Sen dess har Mose jobbat på React Magazine, SBS Discovery media, JCDecaux samt egna projekt.

– Det främsta hela tiden har varit att utveckla mitt affärsmanskap och att ha kundfokus. Jag brinner för det jag gör, varje dag finns det nya möjligheter till att utvecklas, och jag tänker hela tiden "vad är nästa steg?".

Kan flytta tillbaka

I dag är Mose nordisk försäljningschef på Aloe Vera-drycken. Resan dit säger han har präglats av att han alltid känner att det finns något nytt att lära sig.

– Jag kom i kontakt med Assan, grundare och ägare av Aloe Vera-drycken, för två år sedan genom jobbet på JCDecaux. Jag beundrade honom för allt han skapat och i höstas när jag än en gång tänkte "vad är nästa steg" så frågade Assan ifall jag ville komma över till hans bolag.

Och där är den före detta Råslättsbon Mose i dag - 27 år gammal och nordisk försäljningschef. Men hans resa i karriären är långt från över, han söker alltid nästa steg att ta, och det blir ett eget projekt inom sociala medier.

Saknar du Jönköping och Råslätt något i dag?

– Ja, det är hemma för mig, men just nu är det världen som intresserar mig.

Kan du tänka dig att flytta tillbaka?

– Absolut, när jag känner mig klar med världen. Då jag hade en fantastisk uppväxt är Jönköping för mig en plats där jag kan tänka mig att slå mig ner och bilda familj, säger Mose.