Det var natten mot annandagen i fjol som den åtalade mannen, tillsammans med tre andra gärningsmän, ska ha trängt sig in på en spelklubb i Huskvarna. Gärningsmännen ska enligt åtalet ha riktat vapen mot de elva personerna inne i lokalen och uppmanat dem att lämna ifrån sig pengar och mobiltelefoner. När de vägrade, ska den åtalade gärningsmannen ha avlossat skott från sitt hagelgevär mot en person i lokalen. Målsäganden träffades av hagel i ansiktet och i huvudet och fick livshotande skador, men överlevde.

Enligt åtalet ska även en annan gärningsman ha skjutit en person som befann sig i lokalen, i höften. Ett brott som åklagaren anser att även den åtalade mannen ska dömas till medhjälp för.

Åklagare Lars Johansson säger att man under rättegången har hört ett antal personer och att uppgifterna om hur skjutningen gick till, går i olika riktningar.

- Det avgörande för domen är om personen skjutit medvetet eller inte, det finns en viss osäkerhet kring det. Jag menar att han sköt medvetet, säger Lars Johansson.

Under huvudförhandlingen har åklagaren justerat åtalet till att alternativt avse vållande till kroppsskada, grovt brott. Den åtalade mannen har erkänt försök till grovt rån och grovt vapenbrott men förnekar försök till mord.

Dom i målet meddelas den 28 april.