Klockan 09.00 på onsdagen börjar rättegången mot de båda männen i 50- och 60-årsåldern som misstänks för mord på en man i en bostad i Tovrida i början av november. Mannen sköts med fem skott i huvudet med en revolver, vilket orsakade hans död. Han låg död i bostaden i tio dagar och det var först vid obduktionen som man kunde slå fast att det rörde sig om mord. Kroppen hittades av några bekanta till de åtalade mannen, vilka ringde polisen.

Polisen har hållit en lång rad förhör med de båda misstänkta männen som har ändrat sina berättelser allt eftersom. Båda männens DNA finns på mordvapnet, men polisen har inte kunnat fastställa vem som sköt mannen. De båda åtalade nekar till brott, men enligt åklagarna i målet är ingen ytterligare person inblandad i mordet.

– Det har bedrivits en omfattande polisutredning, men jag kan inte säga om bevisningen har förstärkts eller inte, har kammaråklagare Jessica Andersson sagt tidigare.

Annons

De båda männen i 50-årsåldern respektive 60-årsåldern som misstänks för mordet nekar till brott.
Foto: Robert Eriksson

Under vintern har polisen utrett omständigheter kring det misstänkta mordet

Grannar till bostaden i Tovrida där det misstänkta mordet skedde har tidigare sagt till JP att de hade svårt att tro det som hänt. De har tvärtom beskrivit Tovrida som ett väldigt bra område.

Rättegången i målet inleds på onsdagen och är planerad att pågå även den 5, 6 och 10 april. Den 10 april är en halvdag och har tillkommit på grund av att det har blivit fler vittnen som ska höras i tingsrätten.

Kammaråklagarna kommer att inleda onsdagens rättegång med sin sakframställan om vad som de anser har skett i Tovrida samt presentera sin bevisning.

Kammaråklagarna inleder rättegången med sin sakframställan om vad de anser har hänt i Tovrida. De kommer att presentera sin bevisning på onsdagen och även påbörja förhör av den ena eller båda av de misstänkta männen. De förhören fortsätter eventuellt på torsdagen då även flera vittnen ska höras. Sedan återstår det att se om åklagarna och advokaterna hinner med sina slutpläderingar på fredagen eller om de får vänta till nästa tisdag.

Mannen i 50-årsåldern, närmst i bild, nekade till mord under rättegångens första dag.
Foto: Robert Eriksson