Hunt och IMP-teamet försöker hålla reda på vem som är vän och fiende bland avhoppade agenter, internationella ligor och CIA-chefer i jakten på det riktiga uppdraget som är att hitta plutonium som är på väg att bli kärnvapen i ett terrordåd. Ja, du har rätt: handlingen är löst stencilerad från Rogue Nation.

Det finns också dilemman i karaktärernas utveckling och actionscener som är plankade eller snarare ”återvunna” från förra filmen, men ändå är det här så mycket bättre.

Det är Fallout som knyter ihop påsen och ger oss mer känslor och bakgrundshistoria till karaktärerna - glädjande också Ethan Hunt - samtidigt som tempot är på nagelbitarnivå hela vägen från början till slut.

Tjusningen ligger i att vi inte har någon aning om vem som är vem, vem som talar sanning och vad som är planerat eller inte. Det omöjliga uppdraget måste ju per definition också vara helt omöjligt och ingen lär bli besviken på det området.

Filmen fläskar på med fler skurkar, större action, galnare stunts och en galen Star Wars-osande actionscen där Cruise enligt egen utsago tog Helikoptercertifikat för att kunna genomföra den.

(Kul aktivitet när ni ser filmen: gissa största sponsoren!)

Om filmen

Titel: Mission Impossible - Fallout

Regi: Christopher McQuarrie

Skådespelare: Tom C..

Om filmen

Titel: Mission Impossible - Fallout

Regi: Christopher McQuarrie

Skådespelare: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Simon Pegg, Alec Baldwin, Ving Rhames

Ålder: 15 år

Tid: 2 tim 27 min

Fyra stickor

Annons