Här är fem saker att hitta på i Jönköpingsområdet.

Mullsjö Hästcenter arrangerar tornerspel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Tornerspel och höstmarknad

TORNERSPEL. Söndagen den 30 september arrangeras en medeltidsdag på Mullsjö Hästcenter med bagageluckeloppis, pilbågsskytte, tornerspel, ponnyridning med mycket mera för den som är intresserad av historia och äventyr!

MARKNAD. Lördagen den 29 september bjuds det in till höstmarknad i Jönköping city med gott om både aktiviteter och marknadsknallar!

Mer information: Mullsjö Hästcenter har adress Stora Bråared Backen och medeltidsdagen inleds klockan 11 och avslutas med tornerspelet klockan 15. Mer information på Facebook här! Marknaden pågår mellan klockan 10 och 16. Mer information på Facebook här!

Cecilia Nilsen Palm är näringslivsredaktör på Jönköpings-Posten

Grant spelar på Sofiehof Underjord.
Foto: Patrik Hildingstam

Hyllad pop eller folkkär artist

FOLKKÄRT. Björn Skifs firar 50 år som artist. Han gör det med en turné där godbitarna ur karriären sammanfattas och på fredag och lördag uppträder han med föreställningen ”Bitar ur mitt liv” på Kinnarps Arena. Det kan nog vara härligt härligt. Om det är farligt farligt återstår att se.

Annons

HYLLAT. Sofiehof Underjord firar fem år som spelställe runt omkring nu. Då var det Les Big Byrd och Loney Dear som stod på scenen. På lördag arrangeras det istället en konsert med hyllade popartisten Grant (Caroline Cederlöf) som på kort tid har hunnit vara med på Way Out West och Allsång på Skansen. Spelningen här blir den första på hennes första egna turné. Ett bra tillfälle att vara med innan hon slår igenom stort. Att förträfflige Native Martian (Jönköpingsbon Calle Rydberg) är förband gör inte kvällen direkt sämre.

Mer information: ”Bitar ur mitt liv” med Björn Skifs är 19.30 både fredag och lördag. Biljetter kan du köpa på Ticketmaster. Grant på Sofiehof Underjord är på lördag kväll. Förköp går att göra via swish. Dörrarna öppnar vid 21.

Michael Joelsson är nöjesredaktör på Jönköpings-Posten

Ponnys och bakluckor – en höstmarknad

Kanske är en matvåg från tidigt 1900-tal den där enda saken som kommer att fylla hålet i ditt inredningsliv? Vikingen i trä är det definitivt inte.

MARKNAD. På lördag (29/9) är det dags för höstmarknad och bakluckeloppis i stan – och som den mästerfyndaren jag är kan jag ju inte vara någon annanstans. Tänk om någon annan hittar den där tekannan/kakburken/statyn jag inte visste att jag letat efter i hela mitt liv?

För barnen finns det både ponnyridning och hoppborg, och för oss vuxna(re) finns det tusen onödiga fynd du inte visste att du behövde. Så om ni ser mig krypa runt i en främmande persons baklucka med en bordslampa från 1970-talet i hugg, så vet ni att jag är i mitt esse och troligtvis ett bra fynd på vägen.

Mer information: Bakluppeloppisen arrangeras mellan 10 och 16 på Barnarpsgatan. Mer information hittar du här.

Sophia Magasanik är tf. sociala medieansvarig för Hall Media.