Tävlingen arrangeras den 8 mars och går under namnet "Goda kocken" och arrangeras på matmässan "Goda smaker", som hålls på Elmia i Jönköping.

"Goda kocken" kommer att avgöras live under mässan, där tre framstående kockar gör upp på en scen.

De tre kockarna som kommer att göra upp om titeln är, förutom Jens Markulf,

Marcus Andersson på Vita Huset i Linköping och Björn Hedman, på Kalk Kök & Bar från Löttorp.

Vegetariskt

Deras uppgift blir att laga en trerättersmeny där huvudrätten är vegetarisk. Vidare ska faktorer som nytänkande och hållbarhet vägas in i bedömningen.

— Vi ser en tydlig utveckling med mindre kött och mer green food på menyerna. Därför känns det spännande att låta våra duktiga kockar komponera en rätt utifrån det temat, förklarar Lars-Göran Hall, marknadschef på Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.

Zazzi är domare

Domare är den välmeriterade kocken Alexandra Zazzi, som under 2015 deltog i "Kockarnas kamp".

Matmässan "Goda smaker" är i år rekordstor och cirka 130 utställare finns på plats för att visa nyheter och produkter inom mat och dryck.

— Branschen har en positiv utveckling och det speglar av sig på mässan. Så här många utställare har vi aldrig haft. Samma sak gäller intresset för att äta närproducerat och veta råvarornas ursprung. 17 procent av utställarna är närproducenter och det känns förstås extra roligt för ett lokalt företag som oss, säger Lars-Göran Hall.

Mässan samlar branschfolk från stora delar av södra Sverige och arrangeras av Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.