Triathlontävlingen Ironman 70.3 arrangeras i år för tredje gången i Jönköping. Datumet för jätteevenemanget är den 8 juli och intresset för årets upplaga är rekordstort. Det skriver både Destination Jönköping och den lokala Ironman-organisationen i ett pressmeddelande.

”Sveriges näst största triathlontävling efter Ironman Kalmar, är nu för första gången slutsålt med mer än 200 fler deltagare än föregående år”, skriver man.

– Jag och mitt team är otroligt glada över att få vara med om den positiva utvecklingen som Ironman 70.3 Jönköping upplever. I år är första året som vi säljer slut och på grund av det höga trycket så har vi dessutom utökat platserna med fler än 200 deltagare än tidigare år. Vi är glada att se att loppet sedan sitt premiärår 2016 hela tiden fortsätter att attrahera mer och mer internationella deltagare och i år består loppets startfält av 30 procent internationella besökare, jämfört med tidigare år då motsvarande siffra har varit 20-22 procent. Som tävlingsledare är det fantastiskt att se att vi även har många deltagare som kommer tillbaka till oss, år efter år, säger Mattias Markenstrand i pressmeddelandet.

Tävlingen inleds i Jönköpings stadskärna och deltagarna simmar först 1,9 kilometer i Munksjön, cyklar efter det 9 mil på en bana via Huskvarna, Klevaliden, Bunn, Ölmstad, Skärstad och Kaxholmen och avslutar sedan med en 2,1 mil lång löpning i Jönköping city.

Annons

Förra året lockade Ironman 70.3-tävlingen omkring 1 950 anmälda deltagare och i år är 2 150 anmälda.

LÄS MER: Ironman i Jönköping rekommenderas av vänner

LÄS MER: OS-profilen siktar på comeback i Jönköping