Scalextric Rally Cup fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp i karriären och de som är rallymotionärer och bidrar starkt till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.

Ett rekordstort startfält med mer än 80 anmälda, varav tolv från den arrangerande klubben, var på plats den här gången. Publiktillströmningen var också stor. Vid målet på specialsträckan uppskattas mer än 500 åskådare ha samlats.

Många av åskådarna var säkert ute för att se en comeback efter 36 års frånvaro då hemmaklubbens Svante Arthursson med kartläsaren Anders Fransson åter syntes i rallyskogen. Efter en trevande inledning slutade de på fjärde plats i klassen Appendix K, strax före klubbkamraten Bengt Lundström/Billy Paulsson men efter en annan klubbkamrat Patrik Axelsson/Robin Sanell.

Annons

Segrade totalt gjorde, liksom i första deltävlingen i Nässjö, Pierre Melin, Nässjö MK, med pappa Åke i högerstolen som kartläsare.

Bäst bland hemmaförarna lyckades Rasmus Lindahl som vann B-klassen för trimmade bilar och också blev femma totalt. I samma bilklass men bland A-förarna kom David Lindström/Jessica Svensson på åttonde plats.

I standardklassen för C-förare utspelades ett familjedrama då pappa Agne Josefsson med kartläsaren Kjell Gustavsson slutade trea medan sonen Johannes och hans kartläsare Eric Lennartsson kom på andra plats.

Ytterligare en andra plats körde Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist till sig i Grupp E för C-förare. Innebar också att Joakim erövrade sitt första uppklassningspoäng på vägen till att bli B-förare.

För Skillingaryd MK:s förare är nästa tävling Ljungby MK Midsommardansen kommande helg den 13 maj. Hela 21 ekipage från Skillingaryds MK startar där vilket än en gång visare att klubben är en av de mest aktiva i södra Sverige.