Ända sedan restaurangen öppnade i februari har företaget bakom restaurangen dragits med skulder till leverantörer. Menigo Foodservice har varit en av restaurangens största leverantörer men de saknar flera betalningar från företaget sedan restaurangen öppnade. Restaurangen får därmed inte längre lägga beställningar hos Menigo. Den 19 juli fanns fyra inkassokrav registrerade mot företaget hos kronofogden på totalt 158 343 kronor.

Även hyran till kommunen för den stora lokalen på tändsticksområdet har släpat efter. Tre månadshyror har inte betalts och i månadsskiftet hotar kommunen att vidta åtgärder om inte hyran betalas.

– Vi gjorde en överenskommelse med företaget att de kunde ligga två hyror back. Till månadsskiftet kommer de ligga fyra månadshyror efter. Då måste vi vidta åtgärder, berättar Daniel Islann, chef för kommersiella fastigheter på kommunen.

Kommunen har redan lämnat över kundfordran till kronofogden. Betalar inte företaget skulden kommer de till slut att tvingas lämna lokalerna.

Annons

Inför att restaurangen skulle flytta in rustade tekniska kontoret upp lokalerna för cirka 4,5 miljoner kronor.

Ägaren till restaurangen, Aydin Tasel, förklarar att det har varit en tuff början och att tajmingen för öppningen var fel.

– Vi startade lite fel. Man har alla felstart, på fel tid på fel år. Vi går igenom nu och tittar på de brister vi har så att vi kan andas och fokusera på hösten.

Jag har fått höra av kommunen att ni ligger tre månader efter med hyran.

– Vi måste lita på varandra. Nu är det semesterstängt. Ni behöver inte skriva om det här.

Tror ni att ni klarar hyran så att ni kan behålla lokalerna?

– Vi kommer behålla lokalerna. Det är klart vi kommer behålla lokalerna.

Aydin Tasel förklarar att anledningen till sommaruppehållet är att han inte har tillräckligt med personal. Som JP skrivit slutade en stor del av personalen i maj efter att de haft svårt att få ut sin lön.

– Vi gick in där med stora investeringar och vi ger inte upp. Det har varit svårt men vi tittar på en lösning. Nu fokuserar vi på att rekrytera nytt folk och satsa med nytt bränsle, berättar Aydin Tasel.