Jimmy Svärdhagen från Jönköping, numera bosatt i Habo, har två SM-guld, ett i barntrolleri och ett i scenmagi, men den kommande helgen nöjer han sig gott med att hålla i arrangemanget.

– Det räcker, det är hektiska dagar, intygar Svärdhagen.

Trolleri-SM 2015

Årligt arrangemang med olika tävlingsklasser, shower, seminarium och utställning.

Plats: Jönk..

Trolleri-SM 2015

Årligt arrangemang med olika tävlingsklasser, shower, seminarium och utställning.

Plats: Jönköpings Teater och Grand Hotel den 6-8 mars.

Arrangör: Svensk Magisk Cirkel.

Medarrangör: Destination Jönköping, Jönköping City.

Producent: Jimmy Svärdhagen.

Info och biljetter: programbolaget.se.

– I morgon (läs i dag) ska jag prata SM i Gomorron Sverige i SVT, sedan ska jag hinna med en show i eget namn i Uppsala på kvällen, för att därefter rusa hem och stå som SM-värd.

Han klagar inte, han njuter av chansen att äntligen få introducera Jönköpingspubliken för en lång rad skickliga magiker och deras fingerfärdiga trix.

– Det är rätt många grenar och delmoment att hålla reda på, en av klasserna heter ”close up” och här bedöms fem saker, berättar Jimmy.

Annons

– Åtta domare ser till skicklighet, klädsel, magin, utstrålning och helhet. Men det är publikkontakten som man lägger störst vikt på, själva utförandet brukar vara ganska jämn klass på.

Av de drygt 100 anmälda magikerna står 30 i startgroparna för att tävla. Förutom Close up och barntrolleri är det ren scenmagi som gäller, den sistnämnda klassen talar för sig själv.

– Här finstuderas mental magi, manipulation, komik, generell och illusioner, högst poäng av domarna håller en egen show på lördagskvällen, säger SM-basen medan han kränger på sig sin smoking för fotografering.

Vem tar hem titeln i år, tips?

– Stockholmaren Håkan Berg vann i fjol och är med igen, skulle inte förvånas om han tar sitt andra raka guld.

På gästlistan står ingen mindre än Jönköpings äldste trollkarl, den meriterade Ingvar Forsberg med artistnamnet ”Di Contra”. Dessutom får mästerskapet finbesök ända från Los Angeles i Sylvester The Jester.

– Han har som specialitet att uppträda som en seriefigur, det är helt unik i trollerivärlden, mer ska jag inte avslöja, myser Jimmy Svärdhagen.