LÄS MER: Berlstedt: En lokal hjälte är borta

LÄS MER: Calle Wisborg är död

LÄS MER: ”Han lämnar ett stort tomrum efter sig”

Kompositören och pianisten Robert Wells, som just nu befinner sig på turné i USA, jobbade bland annat med Calle Wisborg i samband med P4-livesändningarna av Wells Rhapsody in Rock och The Close Up Tour, och Sommarkväll i Gränna hamn. Dessutom hade han precis blivit klar för ett gästspel i den planerade livesatsningen After Work med Håkan Eng, som Calle Wisborgs bolag låg bakom i samarbete med Hallpressen.

— Det här känns väldigt tråkigt. Vi var inte personliga vänner, men de gånger jag träffade honom var han väldigt glad, och så kunnig och professionell. Han var ju musikant själv också, och det märktes när vi samarbetade. Nu såg jag att han bara var 46 år, säger Robert Wells på telefon från USA.

Annons

Så sent som för tio dagar sedan pratade de två med varandra på telefon, med anledning av Wells planerade medverkan i After Work med Håkan Eng under våren.

Robert Wells tycker också det är sorgligt att så många yrkesmänniskor i musikbranschen har gått bort den senaste tiden.

— Det finns ju framför allt sörjande familjer bakom, men jag kan också känna att nu får det vara slut på branschmänniskor som går bort! Ett annat exempel är min vän sångerskan Carina Jaarnek som också gick bort nyligen, säger Robert Wells.

FOTNOT: Se inslaget ovan med Calle Wisborg, hur han arbetade, hans glädje och betydelsen för Gränna.