Babyshop, startat av Marcus och Linn Tagesson med rötter i Jönköping, grundades 2006 och har växt snabbt. Så pass snabbt att det nuvarande lagret på Torsvik inte längre klarar kapaciteten som företaget behöver. Därför håller man nu på att bygga ett mer än dubbelt så stort, 22 000 kvadratmeter stort, lager söder om Torsvik.

FAKTA: Babyshop

Grundades 2006 och säljer kläder och andra saker till barn. Domännamnet Babyshop.se, köpte..

FAKTA: Babyshop

Grundades 2006 och säljer kläder och andra saker till barn. Domännamnet Babyshop.se, köpte grundarna Marcus och Linn Tagesson för 7 000 kronor.

Butik finns i Stockholm. I och med köpet av det norska företaget med samma namn 2015 finns också 15 butiker i Norge. För några år sedan köpte Babyshop också det brittiska klädföretaget Alexandalexa.

— Sedan vi startade bolaget har vi säkert flyttat kanske sju gånger. Nu tänkte vi att vi måste bygga så att det blir tillräckligt stort så att vi slipper flytta på oss under den närmaste tiden. Vi fortsätter att expandera snabbt och vi har rätt att bygga till dubbelt så stort, säger Marcus Tagesson om projektet.

Robotar

Det nya lagret tar robotar till hjälp att packa ordrar.

Annons

— Det heter autostore. I praktiken är det en stor box med robotar på taket, som plockar ordrar. Sedan har vi packare som står vid en lucka och får ut kundens varor.

Från lagret i Jönköping skickas varor till 140 länder. Lagret har i dag 35 anställda och när det nya lagret ska vara klart i oktober blir antalet anställda detsamma, trots att man kan plocka betydligt fler ordrar. Innan har man tagit in extrapersonal vid högsäsong, något som Marcus Tagesson inte tror kommer att behövas i det nya lagret.

"Jönköping bra stad"

Huvudkontoret ligger i Stockholm, men företaget har också kontor i Oslo och London. De största marknaderna har företaget i Norden, Storbritannien och USA.

Varför lägger ni lagret i Jönköping?

— Jag kommer från Jönköping. Det är också en bra stad för logistikverksamhet, här finns kompetens och staden ligger bra till.

Lagret är byggt för Babyshop som hyr det. Vad Babyshop betalar vill inte Marcus Tagesson säga men själva automatiseringen av lagret ska enligt uppgifter till Breakit, kosta 50 miljoner kronor.