Zaragon Rock Club har funnits i lite olika storlekar och på flertalet platser i Jönköping. Bland annat har de varit på Ztyle, O'Learys, Klubb & Co och Pitchers. Nu firar klubben tio år och gör det på just Pitchers.

– Vi hade gärna gjort något större akt, men det här är lite för litet ställe för band på den nivån, så vi är tillbaka mer på det gamla konceptet med klubbhäng igen, säger Ismet ”Krylla” Bitici som ändå menar att Pitchers är den ideala lokalen för dem.

– Vi har inga ambitioner om att vi ska ha de största banden. Vi vill ju göra det här för att vi älskar det här. Vi älskar att sprida bra musik och att folk ska må bra i en trevlig miljö, säger Claes Hernegård.

Vad har varit höjdpunkterna under de här tio åren?

– Tar man storlek på band så måste det vara Magnum, Michael Schenker Group. Vi körde några år med Pretty Maids också…Sedan har man glömt en del band också. I början var det riktigt roligt, då vi började växa. Vi blev omtalade för att vi behandlade alla band lika oavsett om de var små band eller stora. Visst var det så att de stora hade en rider, men vi behandlade dem lika, säger ”Krylla”.

Efter den tiden med större namn gick klubben från de mer rena konsertkvällarna till rockklubb med livemusik. Något som de tycker har varit bra för helheten.

Annons

– Det är ganska lustigt. Frågan är ju vad man tycker om. En konsert blir oftast fantastiska upplevelser, men efteråt går folk iväg och sätter sig för att gå igenom det lite. Här kanske man träffar sina vänner istället och kollar lite på ett band man gillar. Du får en liten förfestliknande grej istället. Det var någon som kallade det för fritidsgård för vuxna och det är nog ganska sant, säger Claes och blickar ut över Pitchers.

– Vad gör du det här för? Pengar? Det kan det vara, men då får du släppa din själ lite och ta in saker som du inte vill. Vi tycker ju om de här banden, banden och själva hänget ska vara likvärdigt. Då är den här miljön perfekt, fortsätter Claes.

Nu är det alltså dags för höstpremiären. På lördag 29 september kommer stockholmarna Reach och spelar. Om bandets sångare Ludvig Turner känns igen är det nog för att han kom fyra i Idol 2014.

Sedan blir det ett antal spelningar till. Närmast efter Reach är det ett band från hårdocksmekkat Upplands Väsby. De spelade under 80-talet som Universe men är nu tillbaka med ny sättning som Univers Infinity.

– Det är ett gammalt band som jag tror har kopplingar till John Norum och allt möjligt. De släppte bara en skiva då och nu är de tillbaka med en ny igen. Detta är deras första gig med den här sättningen

Efter det väntar troligtvis ett tillfälle till i höst. Exakt när och vilket band det är som kommer är dock inte klart än.