Det är på Klubb & Co - gamla Centrum och Brothers - som Zaragon Rock Club ska fortsätta sin verksamhet. Beslutet togs väldigt snabbt efter att de fick erbjudande att ta steget över. Ett beslut de är väldigt nöjda med även om de trivdes på Pitchers.

Fakta: Zaragons höst

27 oktober: Miss Behaviour

24 november: Wonderland

29 december: Inte klart än

Fakta: Zaragons höst

27 oktober: Miss Behaviour

24 november: Wonderland

29 december: Inte klart än

— Pitchers är ju mer av en restaurang och det har blivit lite krockar i och med det. Här behöver vi inte ta hänsyn till det, säger Ismet "Krylla" Biitci.

— Om vi tittar på banden så kanske de tvingades komma hit redan vid 12 för att soundchecka och sedan skulle de gå på tio timmar senare. Det var ett problem.

Annons

Med Klubb & Co är det problemet avvärjt. Dessutom så ser de förutsättningar för att både behålla sitt inarbetade koncept med häng och konsert som kombination samtidigt som det finns möjigheter att växa och utvecklas.

— Det blir trevligare för de som vill se musik samtidigt som du kan sitta bekvämt, säger Claes.

Claes, du sa när vi träffades i dörren att det är som att byta från en Fiat till en Mercedes.

— Ja det tycker jag. Med en blick i lokalen så ser du scenen och bara den är ett jättelyft. Det innebär att vi kan ta ett snäpp större akter, för de kräver ju vissa saker. Vad det är för kapacitet, scenmått, ljud och ljus, säger Claes.

— Det är nog främst de som har varit ett gränsfall och inte tackat ja som nu kommer att tacka ja. Sedan kan vi inte få hit hur stora band som helst, fyller Krylla i.

Nu sitter de här i de nyrenoverade lokalerna och ser fram emot den första kvällen. Bandet som är bokat är Miss Behaviour. Hårdrockarna från Norrköping har varit igång sedan 2003 och har bland annat åkt på turné med Electric Boys. Senaste skivan "Ghost Play" kom under förra året.

— Det är duktiga killar. De har ju släppt fyra plattor och den senaste fick bra kritik, säger Claes.

Zaragon Rock Clubs premiär på Klubb & Co är 27 oktober.