Backen Viktor Rönneklev, 34, avslutade sin aktiva fotbollskarriär denna säsong. Efter att ha tillbringat sina sista fem säsonger i J-Södra har han varit med om klubbens resa från bottenstrid i Superettan till årets allsvenska säsong. Då har han också sett många vändningar i frågan om klubbens framtid på en ny fotbollsarena i Jönköping.

– J-Södra som klubb och fotbollen i stan blir lidande, konstaterar han efter ännu en vändning i turerna om den nya arenan.

Annons

För omkring två veckor sedan kom beskedet om att majoriteten av politikerna var överens om att en ny fotbollsarena skulle byggas vid Jordbrovallen. Men frågan splittrade Alliansen och i dag kom ett nytt besked: Att satsa på en arena på Råslätt.

– Det är nya besked hela tiden. Jag blir upprörd över hur politikerna ändrar sig, det känns som att vi fått höra att det har varit klart tre-fyra gånger, säger Viktor Rönneklev uppgivet.

Viktor Rönneklev är starkt kritisk mot hur Moderaterna ändrade åsikt i frågan. Nu, två veckor senare anses arenan vid Jordbrovallen för dyr att bygga.

– Alla vill spela på en ny arena. Nu måste J-Södra på nytt göra en dispensansökan. Skulle det bli så att J-Södra i stället skulle få spela sina hemmamatcher på annan ort tror jag att det vore förödande för klubben, säger Viktor Rönneklev.

Han tycker själv att planerna på en ny arena vid Jordbrovallen känns som den bästa lösningen, mycket på grund av J-Södras historiska koppling till området, men betonar att han inte är tillräckligt väl insatt i kostnadsfrågan.