Det säger Anders Jörgensson (M) ordförande i tekniska nämnden. Där har man fattat ett informellt beslut om att inte sälja någon av kommunens fastigheter. Det gäller såväl Rosa Villan som Ida skola på Torpa som haft flera intressenter.

— Vi är tvungna att göra så här. I den situation vi befinner oss i behöver vi alla lokaler vi kan få till nyanlända flyktingar. Det går före allt annat, säger Anders Jörgensson.

Annons

Förra året var det många och långa diskussioner om försäljningen av Rosa villan, bredvid restaurang Sjön, på Vätterstranden. Det fanns förslag om att Rosa Villan kunde bli ett kafé. Men det fanns också diskussioner om att använda Rosa villan till ett hus för ungdomar.

Nu faller de planerna. Är det lämpligt att göra om Rosa villan till ett HVB–hem?

— Ja, det skulle kunna bli ett utmärkt HVB–hem men det krävs en hel del investeringar först och frågan är hur dyrt det blir. Det får vi titta på, säger Anders Jörgensson.

Samtidigt som tekniska kontoret stoppar alla försäljningar väntar man på besked om anbuden på modulhus som också ska användas för nyanlända flyktingar.

Hur länge ska ni ha försäljningsstopp på kommunala fastigheter?

— Tills vi har läget under kontroll, säger Anders Jörgensson.