Rune är inte riktigt säker på antalet fester. Till en början hade han hjälp av sin fru och minns speciellt hur de åkte för att hämta lågpastöriserad mjölk - huvudingrediensen i ostkakor.

– Vi upp till bondgården i Högabråten söder om Skillingaryd, och på den tiden var vägen dit inte asfalterad. Det fick till följd att mjölken skvalpade ut vid varje håla vi passerade, och att det inte var så mycket kvar när vi kom fram.

Historien förtäljer inte om hämtningen skedde med bil. Rune Storck har aldrig haft något körkort och tog sig gärna fram på cykel. I dag har han svårt att gå utan hjälp och ostkakorna kommer från Vrigstad, via Ica. Men tillställningen i Fåglabäck vill ”Pampen”, som han kallas, inte vara utan.

Under ostkakefesten hade Rune Storck sällskap av bland andra Kerstin Persson, Ing-Marie Andersson, Erik Johansson, Annelie Sandberg och Kathleen Johansson.
Foto: Privat

Instrument och röster

Lockade av ”Träffas och trivs med Rune Storck” kom ett 70-tal besökare till Fåglabäck under söndagseftermiddagen. Där bjöds, förutom ostkaka, på kristen sång och musik framförd på ett flertal instrument och av olika röster. Även Rune själv medverkade i programmet med en berättelse om en sång.