Det är ingen komplett lista som bifogats i informationen efter årsmötet, utan mer ett klargörande av vilka som är beredda att ta ett lite större ansvar än andra.

Kenth efter 2014

Fakta: S-nomineringar

(plats inför valet 2014)

1 Kenth Williamsson (7)

2 Annelie Borgström (12)

3 Roger Ödebrink (3)

4 Ca..

Fakta: S-nomineringar

(plats inför valet 2014)

1 Kenth Williamsson (7)

2 Annelie Borgström (12)

3 Roger Ödebrink (3)

4 Carina Ödebrink (10)

5 Marijo Corkovic (23)

Tro och Solidaritet:

1 Tuula Ingner (1)

2 Kenneth Åberg (2)

3 Anna-Karin Slunge (3)

4 Robert Alkemark (4)

5 Helena Erlandsson (10)

Kenth Williamsson har under den gångna mandatperioden befäst sin position som nummer ett i partiet. Från en position som ordförande i kultur- och fritidsnämnden steg han, efter valet 2014, fram för att leda Socialdemokraterna i opposition. Detta blev en följd av att tidigare kommunalrådet, Berry Lilja, deklarerat att han inte planerade att leda partiet inför valet 2018.

Läs mer: Ny oppositionsledare

Annons

Då, inför valet 2014 stod Kenth på plats 7. Även Annelie Borgström har från position 12 gjort en rejäl resa på valsedeln, medan Roger Ödebrink med sin tredjeplats snarast kan kallas för ”favorit i repris”.

Två listor

Till skillnad mot partierna inom 5-klövern splittrar sig Socialdemokraterna på två listor. Men här handlar det inte om en Vaggeryds- och en Skillingarydslista, utan om en ”stor” lista och en speciallista för den som önskar ett kristet anslag.

Annelie Borgström fortsätter som ordförande för Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun med Inger Strandlund som kassör. Övriga ledamöter är Berry Lilja, Patric Alberg, Kenth Williamsson, Robert Alkemark och Anna-Karin Slunge.

Läs mer: Livligt på fullmäktigemöte efter valet

Nu jobbas det vidare med de kompletta S-listorna. Där kommer det bland andra att finnas med ett par SSU:are: Pontus Karlsson och Mousa Mousa. Årsmötet beslutade att uppgifter om ålder, sysselsättning och bostadsort ska finnas med på de nominerade.