Relaterat: Ullströms besked inför rond två: Jag spelar!

Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson meddelade under tisdagen att 27-årige Ljungh lämnar Djurgården efter sex säsonger i klubben. Det gör också hans centerkollega Linus Johansson som är fostrad i Troja-Ljungby. Båda sitter på utgående kontrakt och lämnar klubben efter slutspelet.

– Det är två spelare som vi givetvis gärna hade haft kvar i Djurgården, men det blir inte så, säger Joakim Eriksson till hockeynews.se.

Joakim Eriksson berättar vidare att det varit svårt att behålla centrarna på grund av höga anbud utifrån.

– Marknaden är ganska tunn på svenska centrar. Vi har många som är bra och vi har inte råd att matcha alla våra centrars löner såsom marknaden i övrigt vill erbjuda dem och då tvingas vi att gå ifrån en del spelare som vi gärna hade behållit annars.

I januari uppgav bloggaren Mr. Madhawk att Markus Ljungh skrivit på för HV71 till nästa säsong. Han ska enligt uppgifterna varit nära Luleå, som ska ha haft det högsta budet på en månadslön runt 200 000 kronor. Men Västeråskillen ska ändå ha valt HV71 till nästa säsong.

Vart den andre Djurgårdscentern Linus Johansson tar vägen är oklart. Men för två säsonger sedan – innan flytten från Mora till Djurgården – ryktades den 25-årige Ljungbykillen bland annat till HV71, Skellefteå och Växjö.

Annons

Relaterat: Ljungquist: Det krävs betydligt mer, HV