Runt 25 artister på is i en sal med över 1 000 platser som vanligtvis används för paneldebatter och orkestrar. Det står på programmet på torsdag kväll i Hammarskjöldsalen på Elmia.

Normalt sett tänker man sig att en isshow ska vara i Kinnarps Arena, speciellt när hockeyn har uppehåll. Men de ryska konståkarna och akrobaterna prioriterar taket före golvet.

— Vi har specialkrav på taket då våra akrobater behöver kunna hänga säkert. Då är det mer effektivt att hitta en lokal som passar i övrigt och ta med konstis, säger Rebecka Järbur, digital marketer för showen.

Konstisen fungerar som ett vanligt klickgolv som läggs ihop av föreställningens tekniker för att sedan specialbehandlas för att ge det de karaktäristiska dragen som riktig is har.

Showen i övrigt är en form av teater med berättelsen om Alice i Underlandet som handling och som blandas med traditionella inslag av cirkus.

— Många av våra artister började inte som konståkare, utan som atleter eller cirkusartister, så cirkusen blir en ganska naturlig del. Det kommer vara inslag av både akrobatik och mer clown-cirkus, säger Rebecka.

En annan viktig del i föreställningen är musik och mycket av musiken som kommer användas har skrivits av cirkusens egen clown.