Jönköpings-Posten berättade nyligen att allsången i Gränna läggs ned efter tio år. Hans Erik Lugn sa då till Jmini att viljan och organisationen fanns, men att man i fjol gick back med över 150 000 kronor och att man därför inte vågade hålla på mer.

Uppmanar till diskussion

Annons

Nu uppmanar Gränna/Visingsös socialdemokratiska förening att Jönköpings kommun, Region Jönköpings län och Destination Jönköping ska diskutera tillsammans med Fest i Grevskapet hur de kan arbeta för att allsången ska kunna vara kvar.

— Vi uppmanar dem att diskutera vilka förutsättningar som finns för att kunna behålla allsången. Om man kanske kan ändra upplägget eller se om det finns förutsättningar för andra samarbeten, säger Maria Hörnsten, styrelseledamot i Gränna/Visingsö S-förening.

"Guldkornet"

Maria Hörnsten menar att allsången är viktig ur flera perspektiv.

— Den är jätteviktig. Jag tror att den är viktigare än vi tror för Gränna som sommarstad, för besökare och campingen. Det är en aktivitetsfråga och allsången är nationellt känd. Vi ser att besöksnäringen ökar, då ska vi inte ta bort guldkornet, säger hon och tillägger:

— Det bästa vore att prata med Hasse Lugn.