Midsommarhelgen ser ut att få sitt typiska midsommarväder- regn och sol om vartannat. Regnskurar som rör sig väster ifrån lägger ett grått moln över hela Jönköpings län under midsommarafton. Däremot verkar molntäcket spricka upp under lördagen och söndagen, där fler solchanser skymtas. Men vill du ha partytältet uppe på lördagen också, får du se till att fästa det hårt i marken enligt Andersson.

– Även om regnskurarna minskar, ser det ut att komma friska och hårda vindbyar västerifrån under lördagen och söndagen också.

Kan bli så kallt som 13 grader

Annons

För Jönköping och Vaggeryd kommer temperaturen ligga mellan 15 till 16 grader, med stor chans för regn. Till lördagen klarnar det upp, och både Vaggeryd och Jönköping ser ut att få stora solchanser med värme till upp emot 18 grader. Värmen stannar tyvärr inte länge, då det redan på söndagen vänder igen. I Vaggeryd kan det komma att bli så kallt som 13 grader.

– Vi får ha is i magen, då detta bara är en prognos, men det ser ut att bli en rätt blöt midsommar generellt.

Eftersom det är några dagar kvar till midsommarhelgen, så kan väderprognosen komma att ändras. Därför rekommenderar SMHI att alltid kolla på kommentarerna som står under deras prognoser på hemsidan och i appen.

– Vi gör punktprognoser, men de kan senare ändras beroende på annat närliggande väder.

Hur ser vädret ut efter midsommarhelgen?

– Hur det blir efter midsommarhelgen är fortfarande rätt oklart, vi får se om det varma vädret kommer tillbaka.