Det börjar redan på lördag kväll på Pitchers - utestället som Zaragon Rock Club flyttade till i höstas. Först ut blir Rebel Gel från Grebbestad som spelar en 80-talsinspirerad hårdrock.

Fakta: Vårens konserter

28 januari: Rebel Gel.

25 februari: Lenny Kravitz Tribute och Van Halen Tribute.

25 mars: Stun Gun ..

Fakta: Vårens konserter

28 januari: Rebel Gel.

25 februari: Lenny Kravitz Tribute och Van Halen Tribute.

25 mars: Stun Gun Sons och Grand Masquerade

29 april: Mother Misery

27 maj: Dedication (Thin Lizzy Tribute)

— Men det är inte sleazegrejen utan mer åt Rainbowhållet, berättar Claes Hernegård.

Claes Hernegård och Ismet "Krylla" Bitci från Zaragon Rock Club är nöjda med hur våren ser ut. De berättar att de bokar ungefär varannan spelning var. Den här våren blir det band som Stun Gun Sons, Grand Masquarade och Mother Misery samt hyllningsband till Lenny Kravitz och Van Halen som ska stå på scen.

— Vi försöker blanda, ibland kör vi lite covers. Vi vill däremot inte ha blandcoverband egentligen utan folk som spelar en tribute till något band. Det är lokala förmågor i bägge tributebanden, säger Krylla och fortsätter:

— Det som är bra med Van Halen-bandet är att de kör både det gamla med David Lee Roth och det nyare med Sammy Hagar.

Annons

25 mars blir det Stun Gun Sons och The Grand Masquerade. Det sistnämnda bandet har troligtvis alla både sett och hört tidigare utan att vara medvetna om det.

— Det fanns ju en V75-reklam med hästen Vinnie och ett band som hette The Dreamers. Det var The Grand Masquerade som var det bandet.

Som avslutning på våren blir det återigen Thin Lizzys musik genom hyllningsbandet Dedication. Bandet från Östergötland spelade även under första kvällen som Zaragon Rock Club arrangerade på Pitchers.

— Lizzy har ett starkt fäste i Jönköping och drar mycket folk. Andra band som kör Lizzy-covers i exempelvis Göteborg har svårt att fylla sina ställen, men här har de av tradition haft en publik, säger Krylla.

— Det var så många som ångrade att de inte var här senast de spelade, nu får de en chans till, flikar Claes in.

Men viktigaste för Claes och Krylla och själva konceptet Zaragon är ändå det avslappnade hänget under kvällarna.

— Det vi körde förr var mer konserter, här är planen mer att du ska kunna ha råd att gå in och dricka öl även om du inte är här bara för att se bandet, säger Claes.

— Vi vill ju ha ett häng och ha kvar folk till fem i två, säger Krylla.