Låten har onekligen potential och Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito och Cacatian Thomassen som skrivit bidraget siktade nog inte på tredje plats i finalrundan.

Kärleksduetter hade väl högst status på 1980-talet, men även om låten börjar ganska trist och trevande växer den ganska snabbt.

Och Hannas sånginsats på de första repetitionerna borde kunna bära den ganska långt.

En annan intressant deltagare sjunger en låt om kampen för att få sin kärlek accepterad, inte minst av sina föräldrar. Oscar Enestads förhållande med den 29 år äldre Cecilia Dahlbom har väckt en viss uppmärksamhet.

Han är 21 och hon har fyllt 50.

Oscar gick till Andra chansen med numera upplösta F&O 2017. Nu lär han försöka upprepa kollegan Felix Sandmans succé från förra året med sin poppiga "I Love it".

Ni kan ju roa er med att räkna hur många gånger han lyckas sjunga de textraderna på de tre minuter han har på sig.

Två andra som skulle kunna blanda sig i leken är Andreas Johnson och polska stjärnan Margaret. Andreas är tillbaka med en pampig arenalåt och eftersom han är fotbollstränare hoppas han givetvis på att "Army of us" skulle kunna bli en kamplåt för spelarna.

Johnson är med för sjunde gången och gjorde succé med "Glorious" 1999, kom tvåa i Melodifestivalen 2007 och åkte ut med Carola i Andra chansen 2008.

Annons

På lördag kan det gå bättre.

I Go Ape in my Cabana-stjärnan har visserligen inte med sig den omtalade toaletten på scenen den här gången, men hennes partyglada "Tempo" har karibiska toner och ganska bra sväng.

"In my Cabana" slutade sjua i förra och hon kan fortsätta att utmana.

Klart är dock att Jan Malmsjö inte gör en Arja Sajonmaa.

Ni som hade svårt att hålla er vakna under hennes bidrag om de fyra årstiderna i premiäromgången lär kunna hålla ögonen öppna.

86-åringen tävlade med "Hej clown" 1969 och är nu tillbaka på festivalscenen med sin"Leva livet".

Här bjuds vi också på mäktiga Eurovisionstrummor och kastanjetter.

Men till final – nej.

Det mest märkliga inslaget är Youtubern Vlad Reiser som tävlar med "Nakna i regnet". På nätet har han visserligen 600 000 följare och ägnar sig bland annat åt att försöka köra över kaviartuber med bil.

Bidraget är heller inte mycket att yvas över och man kan undra hur det kunde komma med.