Hängde i poolen i Marbella, spenderade en vecka i Göteborgs skärgård med familjen, tog det lugnt på hemmaplan och tränade en del. Nej, det är inte hur undertecknad spenderade sin sommar även om jag kanske önskar att det vore så. Istället är det ett litet axplock av vad HV-spelarna har haft för sig och kommer att göra under de veckor laget har haft uppehåll från lagträningen och killarna istället fått köra själva på eget håll.

För drygt tre veckor sedan gick HV-spelarna på semester och många har varit i väg på en hel del resor. En som däremot har tagit det lugnt är veteranen Martin Thörnberg.

- Ja, det gäller att njuta nu de sista veckorna innan säsongen drar i gång. När säsongen startar sen så blir det inte så mycket ledigt, säger han.

Förutom en vecka i Halmstad har han mest varit hemma och tränat inför kommande säsong.

- Jag började ju vår semester med att operera mig så vi har mest varit hemma och tagit det lugnt för att kunna träna upp mig ordentligt.

Den 31:a juli är semestern slut och allvaret börjar igen och även om det är drygt två och en halv vecka kvar till dess kommer det fortsätta att vara lugnt för familjen Thörnberg.

Annons

- Ja, vi kommer nog göra en del småutflykter. Exempelvis ska vi ner till Falsterbo i helgen och kolla på hästshowen där.

Du som har varit med under en längre tid, hur är känslan i laget?

- Allt känns riktigt bra, det är härlig stämning i laget. Det känns som det gjorde förra året i gruppen och även de nya killarna har kommit in bra tycker jag. Vi har något spännande på gång även i år.

Det här är vad några av de andra HV-spelarna har gjort på semestern:

Robin Figren: "Jag har hunnit med ett fantastiskt bröllop mellan gamla SHL-spelaren Jonas Ahnelöv och hans Sofia. Därefter blev det ett par dagar i Nice. Där hade vi schysst väder och fantastisk mat. Sista veckorna kommer troligtvis att spenderats i Stockholm."

Victor Ejdsell: "Jag inledde semestern i Nashville där jag var på camp och det var en sjukt rolig upplevelse. Nu ligger jag på klipporna på västkusten. Där har jag åkt lite skridskor med ungarna på ett hockeyläger och haft en liten minisemester med tjejen. Resten av sommaren får bli i de värmländska skogarna med familj, vänner och golf."

Alexander Ytterell: "Vi åkte precis ner till Marbella för att tillbringa återhämtningsveckan här nere med familj och vänner. Det blir att umgås mycket med familjen (sambo och 1,5-årig son) innan hockeyn drar igång ordentligt i augusti. Efter Spanien åker vi ner till sommarstugan i Halmstad och fortsätter träningen kombinerat med golf. Sen börjar det bli dags att snöra på sig rören och börja på allvar!"

Mattias Tedenby: "Vi var iväg en sväng till Marbella med laget. Sedan dess har jag bara varit hemma och tränat men åker utomlands på solsemester nästa vecka."

Chistoffer Persson: "Första veckan spenderades i Göteborgs skärgård, där vi hyrde en stuga. Resten av semestern kommer vi mestadels spendera hemma i Jönköping då vi precis blivit föräldrar till en liten flicka."