The Hollywood Reporter är mer positiv än negativ i sitt omdöme, men Justin Lowe menar samtidigt att manuset inte håller måttet när det gäller att lägga fram den fundamentala konflikten mellan religiös tro och demonisk besatthet. När det gäller Sandbergs insats anser den ansedda tidningen att han "trots det orkestrerar skådespelarna till en imponerande ensemble genom att ge varje karaktär en nyckeluppgift att övervinna i försöket att förgöra den kommande demonen"

SR:s Kulturnytt ansåg att "Annabelle: Creaton" förtjänade en tvåa. Recensenten Roger Wilson tycker att det är en dussinvara från skräckfabriken, men på pekar samtidigt att "Tekniskt sett finns däremot väldigt lite att anmärka på, så svenske David F Sandberg har gjort sitt jobb".

Annons

Tidningarnas Telegrambyrå (TT) lät Kristoffer Viita recensera filmen. Han gav filmen en tvåa och jämförde det med att sitta fastbunden på en Skrillexkonsert med Halloween-tema och menar vidare att han saknar ett bestående trauma i filmen.

Aftonbladets Jan-Olov Andersson gav filmen tre plus och menar att den fungerar bättre för en yngre skräckfilmspublik snarare än en erfaren sådan. Om Sandbergs arbete säger han att "även om den svenska regissören har utnyttjat varenda kliché och effekt ur skräckfilmernas verktygslåda, så gör han det ovanligt effektivt".

Göteborgs-Postens Mats Johnson fyrar av betyget två fyrar för filmen. Första halvan är enligt recensenten skickligt gjord, för att sedan tappa sin skräck genom att visa för mycket i bild.

För närvarande har "Annabelle: Creation" ett snittbetyg på 7,3 av 10 på den stora filmsajten imdb.com och ett betyg på 81 av 100 på filmrankingsajten Rotten Tomatoes.