Nu kan vi presentera en ritning över hur lokalerna ska se ut. Den visar två förskoleenheter i ritningens överkant, med fasad åt väster. I nederkant syns ytterligare en enhet som är vänd åt andra hållet.

Det rödmärkta till höger visar det nya tillagningsköket. Det är det första i sitt slag och innebär att Bullerbyn och Sörgårdsskolan kommer att kunna laga sin egen mat, oberoende av centralköket på Fågelforsskolan. Runt köket ligger en L-fomad matsal för elever från Sörgårdsskolan. Förskolebarnen får äta för sig själva i den del som kopplar samman förskoleavdelningarna med köket - det lodräta utrymmet i bildens mitt. Mellan köket och förskolan finns dessutom arbetsplatser för personalen.

Kan stanna med bilen

I bildens nederkant blir det plats för föräldrar att stanna till med bilen för att hämta eller lämna sina barn. Men de får gå runt till byggnadens innergård för att hitta entrén till rätt avdelning.

Platsen för utelek blir i bildens överkant, åt väster eller, helt enkelt, baksidan.

Läs mer: Nya Bullerbyn kom i en långtradarkonvoj

DCIM\100MEDIA\DJI_0022.JPG
Foto: Vaggeryds kommun