Facebook-gruppen "HVkollen - Ett steg närmre isen" har startat namninsamlingen som ska få Mattias Tedenby tillbaka till HV71. Vid midnatt hade över 600 namn hade skrivit på insamlingen.

– Helt sjukt, vi hade väl kanske räknat med 50-60 namn totalt, säger Anders Börjesson som tillsammans med Pontus Lind och William Nilsson har startat namninsamlingen och driver Facebook-gruppen som kontinuerligt delar med sig av deras personliga åsikter kring HV71 och även allmänna nyheter kring klubben.

Namninsamlingen började mest som en kul grej, men när Anders märkte att över 400 personer skrivit under på bara en timme, blev det helt plötsligt mer seriöst. Förhoppningen är nu att det kan hjälpa till lite grann i Tedenbys beslut om ny klubbadress.

– Hoppet är det sista som överger en supporter. Vi älskar HV och vi älskar Mattias Tedenby och vill så klart att han ska spela för HV igen. Vi vill ha in en spelare med ett hjärta för klubben, och sen så har ju han redan vunnit två guld med oss så det hade varit perfekt, säger Anders och fortsätter:

– När han var i klubben var han den stora liraren och om namninsamlingen kan påverka en liten procentdel i Mattias beslut så tycker jag det är värt det.

Ska kontakta Tedenby

Planen är att Anders, Pontus och William ska ta kontakt med Tedenby själva och ge honom namnen i förhoppning om att åtminstone göra honom glad.

– Vi vill att han ska känna att vi fans bryr sig om honom och vill att han ska välja HV. Men förstår även att han kanske vill ut på andra äventyr i och med att han bara är 24 år. Men vi tror att en glad Tedenby är en bra Tedenby, och vi vill hans bästa. Förhoppningsvis är det i HV, säger Anders Börjesson.

En av personerna som skrivit på listan har gjort det med namnet Per Ledin. Om det är riktiga Per Ledin hade det inte förvånat.

– Han är ju den skönaste hockeyspelaren som finns, så jag hade inte varit förvånad om det är han.

Ledin hyllar initiativet

Per Ledin själv kommenterar underskriften följande:

– Nej det är inte jag. Men vi kan väl låtsas som att det är jag för jag tycker absolut att han ska spela i HV. Det var ett bra initiativ med en namninsamling. Han är en fantastiskt sevärd spelare och det hade varit oerhört roligt att få tillbaka honom till SHL, både för HV och för fansen i Jönköping, säger Per Ledin som spelat fem säsongen i HV-tröjan till Jönköpings-Posten.

Fotnot: Jönköpings-Posten har försökt nå Mattias Tedenby för en kommentar utan resultat.