Bara för några veckor sedan återvände Boris Lennerov, 62, till sin position som vd för varuhuset Gekås. Den nygamla vd:n har dock redan stora planer för varuhuset. Totalt planerar han att satsa drygt en miljard kronor på bland annat ombyggnationer och större kundvagnar.

– Jag har varit med och gjort kundvagnarna större en gång tidigare för åtta-nio år sedan och intresset ökar hela tiden. Har man inte tillräckliga vagnar så kan inte folk köpa vad de vill och det är ju dumt om man nu driver ett varuhus, säger han till GT.se.

Det handlar om 8 000 nya kundvagnar som var och en ska rymma 30 liter. En satsning som beräknas kosta tio miljoner kronor. Boris Lennerov räknar med att det kommer ta tid att tillverka de nya vagnarna och säger att förändringen kommer att ske i etapper.

– Man kanske byter ut hälften till sommaren, säger han.

Men det är inte bara kundvagnarna som ska bli större. Till sommaren 2018 ska även affärsytan öka med 2000 kvadratmeter för att minska trängsel och köer.

Boris Lennerhov beskriver Gekås som trångt och säger att framkomligheten inte är tillräckligt bra när det är många kunder i varuhuset samtidigt.